Magyar vízilabda: terjedni kezdett a koronavírus

2020. augusztus 15. 21:07 | Hidvégi Dávid

Elsőként a Ferencváros csapatánál jelentettek négy koronavírusos esetet, majd a szombaton az Eger és a Debrecen együttese is beszámolt egy-egy esetről. A Magyar Kupát a járvány miatt halasztják.

A héten a Ferencvárosi TC vízilabda szakosztálya közleményben jelezte, hogy négy játékosuk megfertőződött a koronavírussal: 

"Az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatának négy játékosa pozitív Covid-19 tesztet produkált, ezért a csapat valamennyi tagja és az edzők házi karanténba kerültek és megfigyelés alatt vannak. Az érintett vízilabdázók jól vannak és tünetmentesek. A klub minden további intézkedést betart és folyamatos kapcsolatban van az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, melynek ajánlásait, előírásait figyelembe véve járt el.

Az FTC-MVM Sportközpont működését az eset nem befolyásolja, az edzések, foglakozások minden sportágban továbbra is az egészségügyi előírások maximális betartása mellett zajlanak" – írják.

A Magyar Vízilabda Szövetség az esetre reagálva jelezte, hogy a BENU Férfi Magyar Kupa mérkőzéseit az elhalasztják, erről egy rendkívüli elnökségi ülésen döntöttek. A megvásárolt jegyek a terveink szerint a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók.

A vízilabda klubok sorra tesztelni kezdtek, pénteken az Eger és a Debrecen is bejelentette, hogy egy-egy játékosuk megfertőzödött a koronavírussal az első tesztek alapján. A két érintett pólós az újabb negatív tesztig házi karanténba vonult, a csapatok pedig felfüggesztették a csoportos edzéseiket, leghamarabb a második teszt után indulhat újra a munka.

További programok »

FEL