Magyar Nemzetközi Veterán Asztalitenisz Bajnokságot tartottak Békéscsabán

Közel kétszázan indultak Magyarország legnagyobb nemzetközi veterán asztalitenisz bajnokságán. 

Békéscsabán tartották Magyarország legnagyobb nemzetközi veterán asztalitenisz bajnokságát. Az esemény egy időben zajlott a Dr. Bándi Andor nevével ellátott emlékversennyel, amelyet huszonhetedik alkalommal rendezték meg a megyeszékhelyen.

Kállai Norbert egyéniben és párosban is indult a 40 és 49 év közötti kategóriában a nemzetközi veterán versenyen, ahol az alsó korhatár 39 év, a felső pedig 80+ volt. A versenyző a felvétel ideje alatt az első helyet foglalta el.

Jelen pillanatban első helyezett vagyok a ranglistán és általában az egyénit meg szoktam nyerni, a párosba meg mindig dobogón szoktam végezni.

Százhetvenen neveztek a versenyre, ahol hét férfi és három női kategóriát választottak külön.

 Az esélyesek közül Frank Béla Európa bajnok és dr. Hegedűs László a második helyezést szerezték meg 60-65 kategóriában. Dr. Hegedűs László a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnökségi tagja nem csügged az eredmény miatt, idán már sok szép versenyt nyertek párjával.  Frank Károly szerint jó volt a verseny és a színvonal is.

A 80+ kategóriában Majer Zsolt tűnt a legesélyesebbnek, aki második helyezett lett az Alicante-ben rendezett veterán világbajnokságon májusban. A békéscsabai versenyen többször állt a dobogó legfelső fokán. – A 75 év fölötti férfi párost azt megnyertük a párommal. Az egyéniben szintén a döntőben vagyok, de 80 év fölött. Remélem, hogy ez a 15. békéscsabai győzelmem lesz – mondta a versenyző.

A versenyre érkeztek Szlovákiából, Szlovéniából, Horvátországból, Ausztriából, Németországból és Romániából is. A résztvevők másfélszeres szorzóval kaptak ranglistapontokat a nap végén. Az eseményt a legnagyobb létszámú versenyként tartják számon az országban – mondta el Jámbor Zoltán a Békés Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke. 

– Pillanatnyilag Magyarországon – beleérte minden ranglistaversenyt – ez a legnagyobb létszámú verseny asztaliteniszben bármely korosztályt tekintve, úgyhogy valóban egy kiemelkedő rendezvényről van szó, amely reményeink szerint tovább fog az elkövetkezendő években bővülni – foglalta össze Jámbor Zoltán, aki szerint akár kétnapossá is bővülhet a nyílt verseny a közeljövőben. 

 

Megosztás:

Címke: , ,