Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Lonovics László

2023. augusztus 20. 14:07 | Mikóczy Erika

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami kitüntetéseket, kulturális elismeréseket adott át augusztus huszadika alkalmából a Pesti Vigadóban. Lonovics Lászlót ezúttal oktatói tevékenységért tüntették ki.

Magas színvonalú szakmai munkájáért Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott augusztus 19-én Lonovics László, festő- és grafikusművész, a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karának főiskolai docense.

Lonovics László 1951. január 1-jén született Békéscsabán. Művészi képességeit legkorábban Mokos József legendás iskolájában pallérozta, majd a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakán szerzett diplomát. Később újabb diplomáját Budapesten a Magyar Iparművészeti Egyetemen szerezte.

Művészként és művészeti oktatóként is Békéscsaba meghatározó személyisége. 1975-1991-ig általános iskolai tanár 1992-től főiskolai adjunktus, majd főiskolai docens, 2001-2006 között tanszékvezető, 2006-tól a Szent István Egyetem Alkalmazott és Pedagógiai Kar kommunikációs tanszékének, majd a Gál Ferenc Főiskolának a docense volt. Számos tanítványát indította el az alkotás és művészeti pedagógia útján.

– 48 éve vagyok a katedrán, jó érzés, hogy taníthatok, hogy számítanak rám. Külön meglepetés és öröm, hogy most ezt egy kitüntetéssel is elismerték – mondta megkeresésünkre Lonovics László.

További programok »

FEL