Magánlaksértés miatt emeltek vádat a büntetett előéletű román férfi ellen

2024. február 10. 17:32 | behir.hu

Éjjel, erőszakkal elkövetett magánlaksértés miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség, vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és Magyarország területéről történő kiutasítás kiszabására tett indítványt egy 52 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő, Magyarbánhegyesen élő román állampolgárságú férfi ellen, aki hívatlanul és erőszakkal ment be egy magyarbánhegyesi nő lakásába.

A férfi két nappal a cselekményt megelőzően egy rövid beszélgetés erejéig felkereste a sértett nőt, és megkérdezte, hogy egyedül él-e – írja a vármegyei főügyészség közleménye. Ezt követően a férfi 2023. november 18-án, az éjszakai órákban a nő ingatlanába a kerítésen keresztül bemászott, a lakás bejárati ajtajáról az azon lévő fóliát letépte, majd a bejárati ajtót – amely a bejutás megakadályozása érdekében belülről két behajlított 100-as szöggel volt rögzítve – testi erővel benyomta és oda erőszakkal bement.

A sértett, aki ekkor az ingatlan egyik szobájában aludt, a terhelt által keltett zajra felébredt és megijedt a lakás konyhai helyiségében tartózkodó férfitól. A nő röviden számon kérte a férfit, hogy mit keres ott, majd az ingatlanból elmenekült és a szomszédban kért segítséget.

 

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL