Madridi bravúr és értékes aranyérmek

2016. február 29. 12:41 | behir.hu

Kiváló hétvégét produkáltak a békéscsabai atléták. Baji Balázs Madridban remekelt, de Splitben, Budapesten és Szombathelyen is szép eredmények születtek.

Az élre a nemzetközi sikerek kívánkoznak. Pénteken a madridi EA Indoor Permit nemzetközi versenyen Baji Balázs kiváló időeredménnyel – a jegyzőkönyv tanulsága szerint – századmásodpercre azonos idővel a második helyen robbant a célba. A győztes amerikai Eaton csak a célfotó kikockázása után pár ezred másodperccel előzte meg Balázst, míg a szintén kiváló versenyző amerikai Portert négy századdal előzte meg. A fedettpályás vb előtt ez hihetetlen jó eredménynek számít.

Splitben a 16. Nemzetközi Félmaratoni Versenyen három perces egyéni csúccsal Gregor László diadalmaskodott a több mint ezer résztvevőt számláló nemzetközi mezőnyben. A csabaiak tehetsége 67 perc 34 másodperces eredménye kiváló, a verseny jól illeszkedik a felkészülésébe és a múlt heti 3000 méteres országos bajnoki címe után különösen jónak értékelhető.

A szombathelyi Téli Dobó ob-n és a Fedettpályás Ifjúsági és Junior ob-n összesen öt aranyérmet szereztek a csabaiak. Szombathelyen Márton Anita súlylökésben és diszkoszvetésben diadalmaskodott. Budapesten Pavuk Tíra duplázott, 1500 és 3000 méteres síkfutásban sem talált legyőzőre, Novák Natália pedig 800 méteren nyert.
 

FEL