Ma van az európai nemzeti parkok napja

2020. május 24. 14:48 | behir

Az EUROPARC Szövetség kezdeményezésére 1999 óta május 24-én ünneplik az európai nemzeti parkok napját. 1909-ben ezen a napon alakultak meg az első európai nemzeti parkok, egyszerre kilenc Svédországban – írja a Körös-Maros Nemzeti Park a hivatalos közösségi oldalán.

Az egész Európára kiterjedő rendezvénysorozat a nemzeti parkok és egyéb védett területek célkitűzéseire és jelentőségére kívánja felhívni a figyelmet, és minél szélesebb társadalmi támogatást kíván szerezni a természetvédelem ügyének. A nap alkalmából a nemzeti parkok különféle programokkal mutatják be tevékenységüket, védett értékeiket.

A Körös-Maros Nemzeti Park, illetve a természetvédelmi kezelését ellátó Igazgatóság hazánk hetedik nemzeti parkjaként 1997. január 16-án jött létre a Dél-Tiszántúl természeti és táji értékeinek megőrzése érdekében. A nemzeti park egyik alapvető feladata, hogy a gondjaira bízott értékeket bemutassa az érdeklődők számára, hiszen a természet ismerete és tisztelete nélkül a megőrzés érdekében tett erőfeszítések nem nyerhetik el a társadalom széles rétegeinek támogatását.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai egy feladatsorral készültek a jeles napra.

 

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

 

További programok »

FEL