Londonban Rióért

2016. május 11. 05:34 | behir.hu

Bohus Richárd, a Békéscsabai Előre Úszó Klub 23 éves versenyzője már a győri országos bajnokságon is közel volt az olimpiai részvételt jelentő időeredményhez 100 méteres gyorsúszásban. Akkor nem sikerült, a londoni Európa-bajnokságon azonban újabb esély mutatkozik a kvóta megszerzésére.

Már a forma élesítése és a robbanékonyság van a középpontban Bohus Richárd békéscsabai edzésein. Négy évvel ezelőtt Londonban még hátúszásban szerepelt, azóta azonban sok minden történt az Egyesült Államokban tanuló versenyzővel. Egy súlyos vállsérülés után a 2014-es szezont teljesen kihagyta, majd tavaly ősszel egy baleset után a csuklóját is meg kellett műteni. Januártól azonban gőzerővel készül, hogy ott legyen Rióban.

- Már az országos bajnokságon is jól úsztam, igazából hatszor úsztam meg a legjobb időmet, ami tavaly csak egyszer sikerült. Most már csak a sebességet kell összehozni, és akkor nem lesz gond. Londonba egyértelműen azért megyek, hogy legalább egy olimpiai A-szintet elhozzak. A 100 gyors mellett a váltóba is nagyon szeretnék bekerülni, mert sokra hivatott a csapat – fogalmazott a csabaiak úszója.

A csabai tréningeken természetesen edzője Szarvas János segíti a munkáját, a szakember hozzátette, az Egyesült Államokban is jól dolgozott versenyzője az edzőkkel, úgyhogy megfelelő állapotban van, ez az OB is bizonyította.

- A robbanékonyság és a gyorsaság hiányzott a rajnál és az első 30 méteren. Úgy látom, hogy az azóta eltelt időszakban ezt sikerült orvosolni, a mozgása is ezt mutatja. A rajtot, az ezt követő megindulást és a fordulókat gyakoroljuk, finomítjuk, de ilyenkor már a pihenésnek is kiemelt szerep jut – emelte Ki Szarvas János.

A londoni Európa-bajnokság úszó számait 16. és 22. között rendezik. Bohus Richárd a Kezdőkörben is elemezte a kontinensviadal esélyeit és felidézte, hogy miként készült a közelgő megmérettetésekre. A 7.Tv sportmagazinjának hétfői adását ide kattintva újra megnézhetik!

További programok »

FEL