Light-kick-light szakmai nap Mezőberényben.

2016. május 2. 16:14 | Laczkó Viktória

Zrínyi Miklós mesteredző 26 év után átadta az irányítást a Dancsó Zoltán- Olasz Attila kettősnek. A két fiatal, egykori kiváló és sikeres versenyző nagy energiával és merész, átfogó elképzelésekkel kezdte el a szakmai munkát.

Első körben igyekeznek ellátogatni az ország különböző pontjain tevékenykedő műhelyekbe, ahol light-contact és kick-light képzés folyik. Először Csongrád megyébe látogattak el, majd április utolsó napján Békés megye került sorra. Mezőberény adott otthont a szemináriumnak, ahol a Barna Márton vezette Sportcsarnok SE  volt a házigazda. A Mezőberényi Sportcsarnok SE, a Békéscsabai Lakótelepi SE, a füzesgyarmati Hegyesi SE mellett a szomszéd megyéből is érkeztek résztvevők, a kabai Rácz Kickboxing Klub versenyzői és edzői.  

Nem csak Dancsó Zoltán és Olasz Attila jött el, hiszen Zrínyi Miklós mesteredző is Berénybe látogatott. A terveknek megfelelően a szakvezetők megtekintették a klubedzők edzésvezetését, mind a bemelegítés, mind a technikai kombinációk oktatásának témájában. A pörgő két és fél órás edzés megizzasztotta a különböző korosztályhoz tartozó sportolókat. Ezután a jelen lévő nyolc edző és a szakmai vezetők között konzultáció következett. Itt nem csak az edzésvezetés és a gyakorlatok kerültek szóba, hanem a ligh-kick-light versenyrendszer sajátosságai és az év eddigi hazai és nemzetközi versenyinek tapasztalatait is megbeszélték a szakemberek.

A szakmai nap végén Shihan Gregor László VI.DAN, a Békés megyei Harcművész Szövetség elnöke, egyben a megyei All-Style Karate és Kick-box Szakág emléklapokat adott át a résztvevőknek a hasznos szeminárium végén. Az edzők közötti konzultáció fehér asztal mellett, egy kései ebéd keretében ért véget.

A következő, két naposra tervezett felmérő regionális szeminárium Mogyoródon lesz.

FEL