Ligeti vásár: A sláger természetesen a bodzaszörp volt

2023. június 11. 10:50 | Such Tamás

A Körösvölgyi Termelők és Kézművesek Vására, mármint a Ligeti Vásár már 15 éve pulzál Békéscsaba fő zöld tüdejében, a Széchenyi ligetben. A program néhány hónapja egy új etappal, az ökobörzével bővült. Szombaton – talán az idei vásárok életében most volt a legszebb idő – kéttucatnyi termelő standolt a fák alatt.

A Körösök Völgye Natúrpark az ökobörzét azzal a céllal indította el, hogy helyet és lehetőséget biztosítson azoknak, akik a használt holmijaik továbbadásával is apasztják az ökolábnyomukat. Mindezzel hozzájárulva a fogyasztói társadalom által megtermelt rengeteg hulladék csökkentéséhez.

 

Ligeti Várás és Ökobörze – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Három szörp és négy kislány – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

 

A vásárra érkezők a térség helyi termelőinek és kézműveseinek termékei közül vásárolhatnak hónapról, hónapra. Minden egyes alkalommal egy-egy szezonális termékkel találkozhatnak. A júniusi sláger természetesen a bodzaszörp volt.

És a tavaszi/nyári kiköltözés legnagyobb nyertese minden bizonnyal a kézműves foglalkozás, ugyanis a filagóriánál keresve sem találhattak volna méltóbb helyszínt. A kisiparosok ezúttal gyapjúból pillangókat és szitakötőket készítettek.

 

Galéria

 

A vásárral egy időben kenuzni lehetett az Élővíz-csatornán.

További programok »

FEL