Liberálisok: a KLIK-nek mennie kell

2016. február 23. 14:11 | Varga Diána

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központot fel kell számolni, a köznevelési kerekasztal pedig egy üresre sikerült kezdeményezés – mondta Bősz Anett oktatáspolitikus Békéscsabán. A Magyar Liberális Párt szerint ismét önkormányzati fenntartásba kellene helyezni az intézményeket.

A túlzott központosítás az egyik legnagyobb probléma a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal kapcsolatban a Magyar Liberális Párt szerint. A KLIK financiálisan és szakmailag is megbukott – hangzott el a párt helyi szervezetének rendezvényén.  Álláspontjuk szerint a lomha és cselekvőképtelen mamutszervezet képtelen ellátni a feladatát. 

Bősz Anett, a párt ügyvezetője, oktatáspolitikusa kifejtette: javasolják, hogy kerüljenek vissza az iskolák az önkormányzatokhoz, felfogásuk szerint ugyanis a közigazgatásnak az iskolafenntartásban semmi keresnivalója. Hozzátette: ugyanolyan fontos ezt a kettőt elválasztani, mint az állam és az egyház szétválasztása.

A politikus azt is elmondta: Fodor Gábor pártelnök múlt héten egy olyan törvénymódosítást nyújtott be a parlamentben, amely az MLP szerint az oktatáspolitikát javítaná. Bősz Anett a Hétfőn hétkor elnevezésű kerekasztal-beszélgetés vendége volt az Elefánt Klubban. A békéscsabai kezdeményezésű rendezvénysorozat alkalmával egy-egy aktuális témát vitatnak meg a meghívott előadók és a civilek.

FEL