Kerekasztal mellett

2016. február 10. 08:49 | behir.hu

Kedden tartotta első ülését Budapesten a köznevelési kerekasztal, amelynek célja, hogy őszinte és nyitott fórumot nyisson a közneveléssel kapcsolatos aktuális felvetésekkel kapcsolatban. Békéscsabán a tanév elején indult el egy szakmai kerekasztal, ahol a városban felmerülő problémákat vitatják meg.

Nemcsak a fővárosban, hanem Békéscsabán is összeültek a közoktatással foglalkozó szakmai szervezetek. A város alpolgármestere szerint fontos a folyamatos információcsere. 

- A legfontosabb feladatunk az információk megszerzése és átadása, valamint a problémák megoldása, ami helyi szinten megoldható, de nagyon fontos, hogy mindenki nagyon pozitív energiákat mozdít meg magában, ezért aztán nagyon hatékonyak is ezek a megbeszélések – fogalmazott Kiss Tibor.

A közoktatási kerekasztal havonta egyszer ülésezik. A megbeszélésen azon szervezetek képviselői vesznek részt, amelyek az oktatás működtetésében, a feladatok ellátásán dolgoznak. Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója is pozitívan fogadta a kerekasztal létrejöttét, hiszen közösen tehetnek a terület fejlődéséért, az aktuális problémák megoldásáért.

- Mindenki a saját területén elmondja, hogy milyen eredményekkel büszkélkedhet vagy esetleg milyen kihívásokkal találkozik, amelyben mondjuk egy társszervezet vagy egy önkormányzathoz kapcsolódó szervezet akár tud segíteni . Valójában ezeket a problémákat visszük be, de nemcsak problémákat, hanem a jó gyakorlatokat is megosztjuk egymással – emelte ki Mucsi Balázs.

A KLIK békéscsabai tankerületének igazgatója szerint nagyon fontos, hogy országos szinten minden szereplő egy asztalhoz ült, így könnyebb azokat a problémákat megoldani, amelyek felvetődnek. Dr. Malatyinszki Anita szerint itt Békéscsabán is abban kell előrelépni, hogy az egyes felvetések minél gyorsabban eljussanak a megfelelő intézményhez.

- Amiben mi a leginkább tudunk segíteni a pedagógusoknak az az a kommunikáció, abban, hogy gyakoribb legyen az információcsere, a fenntartó, a működtető, a pedagógustársadalom között. Azt hiszem ez, amit itt, a mi szintünkön meg tudunk oldani, és amit ígérni tudunk. A pedagógusok követelései közül a legtöbb az magasabb szinten dől majd el – hangsúlyozta a tankerületi igazgató.

A békéscsabai közoktatási kerekasztal szereplői legközelebb március első hetében találkoznak majd.

 

További programok »

FEL