Letette az esküt az új városvezetés Békésen

2019. október 30. 14:31 | behir

Megtartotta alakuló ülését a legutóbbi választáson a szavazóktól bizalmat kapott új békési városvezetés október 29-én. Letette a hivatali esküt Kálmán Tibor, Békés új polgármestere, a tizenegy tagú képviselőtestület, valamint a bizottságok külsős tagjai.

Az ülésen két társadalmi megbízatású alpolgármestert választottak a képviselők közül. A jövőben Polgár Zoltán és Vámos Zoltán töltheti be ezt a tisztséget – írja a békési polgármesteri kabinet közleményben.

Az ülés kezdetén Palatinus Pál, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 13-i helyhatósági választások eredményét, melynek értelmében a szavazatok több mint 43 százalékával a polgármesteri tisztséget Kálmán Tibor, a Fidesz-KDNP-Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör jelöltje nyerte el. A nyolc választókerültben a következő személyek kaptak bizalmat: Vámos Zoltán, Polgár Zoltán, Balog Zoltán, Deákné Domonkos Julianna, Kálmán Tibor, Csibor Géza, Mucsi András (mindannyian a Fidesz-KDNP jelöltjei) és Rácz Attila (Békési Ipartestület). Kompenzációs listáról képviselői helyet szerzett még Juhos János (Békési Ipartestület), Molnár Gábor (MSZP) és Földesi Mihály (Mi Hazánk Mozgalom). Amint a Helyi Választási Bizottság elnöke elmondta, a választással kapcsolatban panasz nem érkezett hozzájuk, a szavazás eredményes és törvényes volt. A képviselők és a polgármester ezután letették a hivatali esküt.

Később titkos szavazással választották meg a két társadalmi megbízatású alpolgármestert, akiknek személyére a polgármester tett javaslatot. A szavazatok többségével Polgár Zoltán és Vámos Zoltán lehet a következő öt évben Békés alpolgármestere. Kálmán Tibor általános helyettese Polgár Zoltán lesz.

Döntöttek még a három önkormányzati bizottság összetételéről. Eszerint az Ügyrendi, Lakásügyi és Közrendvédelmi Bizottság elnöke Balog Zoltán, képviselő tagjai: Rácz Attila, Molnár Gábor és Mucsi András, míg nem képviselő tagjai: Füredi János, Izsó Hunor és Kovács Gusztáv. A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke Csibor Géza, képviselő tagjai: Balog Zoltán, Deákné Domonkos Julianna és Földesi Mihály, míg nem képviselő tagjai: Apáti-Nagy Lajos, Balázs László és Hegyesi Szilárd. A Humán és Szociális Bizottság elnöke Mucsi András, képviselő tagjai: Deákné Domonkos Julianna, Csibor Géza és Juhos János, míg nem képviselő tagjai: Kovács Ildikó, Vidáné Endrődy Ildikó és Serfecz Dávid.

Oktatási és kulturális tanácsnoknak megválasztották Deákné Domonkos Julianna képviselő asszonyt.

Az új képviselőtestület meghatározta a polgármester, az alpolgármesterek, a képviselők és a külsős bizottsági tagok tiszteletdíját. Végül pedig megköszönték a várost 13 éven keresztül polgármesterként irányító Izsó Gábor, továbbá a korábbi alpolgármester, dr. Pálmai Tamás munkáját, akik a jövőben nem vállalnak szerepet a közvetlen településirányításban.

További programok »

Itthon

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő

A jövő hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.
18:53
FEL