Letartóztatásban maradhat a saját gyerekeivel erőszakoskodó mezőhegyesi férfi

2021. február 18. 10:36 | behir.hu

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Gyulai Törvényszék végzésének a helybenhagyására tett indítványt, amellyel a bíróság továbbra is fenntartotta annak a mezőhegyesi férfi letartóztatását, akit első fokon szexuális erőszak bűntette miatt 12 év szabadságvesztésre ítéltek.

A Gyulai Törvényszék nem jogerős ítéletével a terheltet 2 rendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 12 év börtönre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll – olvasható a Szegedi Fellebviteli Főügyészség közleményében.

A nem jogerős ítélet szerint a bűnösségét beismerő, a cselekmények elkövetésekor hat gyermeket saját háztartásában nevelő 41 éves férfi 2018 évtől, illetve 2019 év nyarától kezdődően egészen 2020 februárjáig részben erőszakot, részben fenyegetést alkalmazva két saját gyermekkorú leányával rendszeresen szexuális cselekményeket végzett.

Az elsőfokú ítélet ellen enyhítés érdekében a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

A Gyulai Törvényszék a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta. Az elsőfokú végzés ellen a férfi és védője jelentett be fellebbezést a kényszerintézkedés megszüntetése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú átiratában egyetértett a Gyulai Törvényszék indokaival, amely szerint a nem jogerősen hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélt, a terhére rótt bűncselekményeket családon belül, saját gyermekei sérelmére, hosszabb időn keresztül megvalósítani látszó férfi esetében továbbra is fennáll a szökés és az elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.

További programok »

FEL