Lemondott a dél-békési kistérségi társulás elnöke

2020. július 31. 12:49 | behir

Varga Gusztáv szerint megosztottá vált a társulási elnökség, ezért nem kívánja tovább betölteni ezt a szerepet.

Varga Gusztáv mezőkovácsházi alpolgármester július 31-ével lemond a Dél-békési Kistérségi Társulás Tanácsának elnöki posztjáról – számolt be a döntésről a politikus a közösségi oldalán csütörtök este. Mint írta, nehéz szívvel hozta meg a döntést, mivel 2000 óta vesz részt a társulás munkájában Mezőkovácsháza képviseletében; az elnöki feladatokat nyolc éven át látta el. 

Arról is szólt, hogy büszke az elmúlt hat év sikereire, a települések közti összefogásra. "Ez az összefogás, illetve Simonka György képviselő úr és az általa felkért szakemberek kiváló munkája eredményezte, hogy soha nem látott mennyiségű fejlesztési forrás érkezett járásunkba. Ennek köszönhetően megújultak, megszépültek településeink, stratégiák készültek a továbblépéshez" – írta. 

Arról is szólt, hogy megosztott lett a társulási tanács, ezt bizonyította a július 22-i ülés is, ezzel indokolta lemondását is. 

A hírt a térség országgyűlési képviselője, Simonka György is kommentálta csütörtökön, az esti órákban. Szerinte minden térség számára igazi kincs egy olyan tapasztalatokkal és jó kapcsolatokkal rendelkező képviselő, mint Varga; aki milliónyi jó tettel bizonyította a közösség és a térség egésze érdekében végzett munkájával elkötelezettségét, a dél-békésiek iránti lojalitását. Egy órával korábbi posztjában ennél erősebben fogalmazott, gyűlölködő támadásnak, felfoghatatlan károkozásnak nevezte az elnök lemondását, amelyért több, a térségben kormánypárti színekben tevékenykedő politikust tett felelőssé.

Az ellentéteket a Varga Gusztáv posztjában is szereplő július 22-i, társulási ülés szította fel igazán, ahol többen keményen bírálták a térség országgyűlési képviselőjének munkáját. A vitát azóta feljelentések és a pártból kizárással való fenyegetések tarkítják. 

További programok »

Itthon

Víz világnapi rajzpályázatot hirdetett az Alföldvíz – Kirándulás volt a jutalom

Az Alföldvíz Zrt. a víz világnapja alkalmából a szolgáltatási területén élő óvodásoknak és általános iskolásoknak újra rajzpályázatot hirdetett „Légy te a változás, és tedd jobbá a világot!” címmel. Az alkotásokat március 14-ig lehetett beküldeni, az elbírálás után a díjak kedden délután adták át a szolgáltató békéscsabai központjában.
10:12
FEL