Légy látható! – baleset-megelőzési akció Békés megyében

Fényvisszaverő mellényeket ajándékoztak a rendőrök külterületen élő gyermekeknek Szarvason, Gyomaendrődön és Csabacsűdön – számolt be közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A biztonságos közlekedés egyik legfontosabb alapszabályára, a láthatóság fontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet 2018 januárjában és február első napjaiban a Szarvasi Rendőrkapitányság iskolarendőrei. Külterületen élő általános iskolásoknak ajándékoztak fényvisszaverő mellényeket. Szarvason, a Szlovák Általános Iskolában, Gyomaendrődön, a Kis Bálint, a Rózsahegyi Kálmán és a Szent Gellért Katolikus Általános Iskolákban, Csabacsűdön pedig a Trefort Ágoston Általános Iskolában összesen 93 alsó tagozatos tanuló vette át a kerékpározáshoz és gyalogláshoz egyaránt hasznos kelléket.

A rendőrök arra hívták fel a figyelmet, hogy lakott területen kívül a gyalogosoknak, illetve a kerékpárosoknak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén láthatósági mellényt, fényvisszaverő ruhát kell viselniük. A rendőrség kéri a szülőket, hogy figyeljenek a gyermekekre: a kerékpárjaikat szereljék fel lámpákkal, prizmákkal, és ne engedjék el őket otthonról láthatósági mellény nélkül! Hangsúlyozták, fontos átbeszélni a gyermekekkel a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait, különös tekintettel az elsőbbségadás és a kanyarodás szabályaira. A balesetek megelőzésének alapfeltétele a szabályok betartása. Fontos, hogy a szülők, nagyszülők is mutassanak példát, így a gyermekek könnyebben elsajátítják és alkalmazzák a biztonságukat szolgáló ismereteket.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,