Legalizálná a kannabiszt a Liberálisok ifjúsági szervezete

2017. november 1. 11:50 | Szendi Rita

Sermer Ádám, a Liberálisok ifjúsági szervezetének elnök-helyettese tartott előadást Békéscsabán az Éden presszóban október 31-én. A párt szerint gazdaságilag is jól járna az állam, ha legalizálnák a társadalomra egyébként ártalmatlan kannabiszt és származékait.

A párt elnök-helyettese szerint el kell választani a különböző drogokat egymástól, mivel a fűnek nincsenek társadalmi veszélyei. Felhívta a figyelmet arra: a kannabisszal szemben van olyan drog, amely legális, ugyanakkor súlyos károkat okoz: ez az alkohol.

Az elnök továbbá azt is hozzátette: nagyjából egymillió magyar próbálta már ki valamilyen formában a kábítószerfajtát. Pozitívumként említette, hogy a fű legalizálása új gazdasági lábat is jelentene, plusz adóbevételeket hozna az államnak, miközben a feketegazdaságtól pénzt vonna el. Leszögezte: ha legalizálnák a füvet, akkor lehetőség volna annak egészségügyi felhasználására is, mivel mint mondta, Magyarország e téren is le van maradva a világ más részeivel szemben.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Itthon

Korábban jött a karácsony – támogatásokat adott át a Budapest Bank

A Budapest Bank jóvoltából 15 nonprofit szervezet örülhetett a bekeretezett oklevélnek és az azzal járó támogatásnak csütörtök koradélután. Az idei évben tízedik alkalommal vártak pályázatokat az egyesületektől és alapítványoktól, most a környezeti fenntarthatóság és a vállalkozóvá válás vagy vállalkozás fejlesztését segítő témakörökben.
18:19
FEL