Legalább negyven helyen otthagyta a névjegyét

2016. július 5. 12:25 | Fekete Kata

A gyulai rendőrök azonosították azt a fiatal férfit, aki Gyulán és Békéscsabán saját bevallása szerint több mint 40 helyen festett falakra, kerítésekre.
Egy kétszer három méteres felirat került május 27-éről 28-ára virradó éjjel egy gyulai garázs falára. A Gyulai Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottja és a rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályának rendőrei azonosították a falfirka készítőjét.
 
A 26 éves N. G.-t június 4-én gyanúsítottként hallgatták ki. A gyulai fiatalember elmondta, hogy nem rongálni akart, csak meg akarta mutatni munkáit, művészetét a graffiti iránt érdeklődőknek. Elmondása szerint Gyulán és Békéscsabán az elmúlt években 46 helyen festett falakra, kerítésekre. Épületeket, kapcsolószekrényeket, hangfogó falakat, aluljárók falát rongálta meg. Tudta, hogy jogsértést követ el és úgy nyilatkozott, hogy helyreállítja az összefirkált felületeket, illetve ahol ez nem lehetséges, megtéríti a kárt, amit okozott.
 
A Gyulai Rendőrkapitányság a fiatalember ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A lakásán tartott házkutatás során a rendőrök lefoglalták a falfirkák készítéséhez használt festékeket, eszközöket. 

Forrás: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

FEL