LED-csere program Csabán: Még lehet regisztrálni az ingyenes izzókért

2023. július 20. 10:52 | Hidvégi Dávid

Egy ingyenes, lakossági LED-csere programhoz való csatlakozás lehetőségét ajánlotta fel az önkormányzat számára a CYEB Energiamegoldások Kft. A felajánlás célja, hogy az igénylők az otthonukban magasabb energiahatékonyságú, alacsonyabb fogyasztású világítótestekre cseréljék hagyományos izzóikat.

Nagy Ferenc alpolgármester a megkeresésünkre elmondta, hogy az energiahatékonyságról szóló törvény alapján az energiakereskedő cégeknek a forgalmuk után megtakarító programok támogatását kell biztosítani, emiatt kereste meg az önkormányzatot a CYEB Kft. Az önkormányzat megörült a lehetőségnek, ugyanis a kezdeményezés révén lehetőség van arra, hogy a békéscsabai lakosok és családok helyzetén javítsanak kicsit.

– A programra a békéscsabai lakhellyel rendelkező magánszemélyek jelentkezhetnek, cégek, intézmények és az önkormányzat sajnos nem. Minden olyan lakos regisztrálhat, aki fizeti a villanyszámlát, más megkötés itt nincs. Az is jelentkezhet, aki ugyan nem tulajdonosa az ingatlannak, de a villanyszámla az ő nevén van – fogalmazott.

A regisztráció egész júliusban tart, az igénylőlap elektronikusan tölthető ki a www.ledcsere.hu weboldalon, mely a lap alján található „szeretnék ingyen Led égőt” feliratra kattintva tölthető ki. Nagy Ferenc ismertette: az első oldalon a személyes adatokat kell megadni a kérdések alapján. A második oldal kérdései a lakás helyiségeire vonatkoznak, itt elsőként a jelenleg használt izzó (E27 normál méretű, E14 „gyertya” foglalatba illő, következő oszlopban a helyiségben található izzók számát, ezt követően a használt izzó fogyasztását (W) majd a napi használatot órában kell megadni. Hozzátette: ezt követően a legutolsó villanyszámlát kell feltölteni, majd a program a megadott adatok alapján kiszámolja, hogy egy személy hány izzóra jogosult. Az alpolgármester megemlítette, hogy a társaság tájékoztatása szerint a lakosok átlagosan 15-16 darab izzóra tartanak igényt.

 

 

A következő menüpontban a személyes dokumentumokról (személyigazolvány, lakcímkártya) készült kép első és hátsó oldalát, valamint a legutolsó villanyszámla 4 oldalát kell feltölteni fénykép, vagy elektronikusan megkapott pdf dokumentumként. Az igénylő nevének és lakcímének meg kell egyeznie a villanyszámlán szereplő névvel és címmel. Az igénylőlap utolsó lapján figyelmesen ki kell választani a felsorolásból, hogy Békéscsabán mely átvevő ponton kívánják az izzókat átvenni.

Ezt követően az e-mail címükre egy megerősítő e-mailt küld a CYEB Energiakereskedő Kft., amelyben a megjelölt szöveg linkre kattintva lehet véglegesíteni az izzócserére vonatkozó igényt.

A regisztráció nem egyszerű folyamat, éppen ezért az önkormányzat egy rövid kitöltést segítő filmet készített, amely a www.bekescsaba.hu weboldalon, illetve Békéscsaba Facebook oldalán elérhető. Az alpolgármester elmondta: ha valaki nem tud regisztrálni és nincs a családjában olyan, aki segíteni tudna, akkor lehet keresni az ügyfélszolgálatot minden nap 8.00-16.00 óráig a 06-66/640-050, a 06-66/886-633 telefonszámon, illetve a ledcser.csaladsegito@gmail.com és a ledcsere@bekescsaba.hu e-mail címen.

A regisztrációt és a szerződést követően az izzókat az következő helyeken lehet átvenni 2023 novemberében: Fövenyes u.1/A, idősek napközi otthona; Orosházi u. 101., Jaminai Közösségi Ház; Kossuth u. 1., Mezőmegyer, Arany János Művelődési Ház; Gerla, Csabai út, Faluház; Szabadság tér 11-17., polgármesteri hivatal.

Nagy Ferenc zárásként arról is beszélt, hogy energiatakarékos izzókat oszt szét a cég, melynek köszönhetően a lakosok spórolhatnak az energiával. Ráadásul a LED-ek élettartalma hosszabb és a szemünk számára is kellemesebb fényforrás. mint a hagyományos izzó. Az alpolgármester kiemelte: akkor is érdemes élni ezzel a lehetőséggel, ha valaki már önszántából LED-esre cserélte az izzóit, ugyanis most ingyen juthat hozzájuk.

További programok »

FEL