Lakodalomban ütötte ki az ittasan kötekedő idős férfit a fiatal bokszoló

2022. szeptember 29. 19:00 | behir.hu

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 27 éves büntetlen előéletű békési férfival szemben, aki egy lakodalomban „engedte el” a kezét; társának, egy 70 éves büntetlen előéletű gyulai férfinak garázdaság vétsége miatt kell bíróság elé állnia.

A fiatalabb férfi a vőlegény fiaként, míg az idős férfi a menyasszony sógoraként vettek részt 2021. december 04-én egy eleki tanyán megrendezett lakodalomban. Az idős férfi erősen ittas állapotba került, és az alkohol hatására az este folyamán többször belekötött válófélben lévő feleségébe, amely viselkedésével zavarta a lakodalomban szórakozókat. 23 óra előtt nem sokkal, a lakodalmas épület folyosóján az ott tartózkodók előtt ismét belekötött házastársába, őt hangosan szidalmazta, rángatta, ezért a fiatalabb férfi távozásra szólította fel és kitolta az épületből. Az épület mellett, a kivilágított udvaron az idős férfi hangosan szidalmazni kezdte a fiatalabb férfit, majd egy alkalommal ököllel arcon is ütötte. Ezt a másik sem hagyta annyiban: feldühödött az ütés miatt és mivel korábban bokszolt, egy jól irányzott jobb egyenessel, egy alkalommal jobb ököllel, közepesnél erősebb ütéssel állon ütötte az idős férfit, aki az ütéstől földre került, ülő helyzetbe esett. A bántalmazás következtében az idős férfi 8 napon túl gyógyuló állkapocscsont-törést szenvedett, kórházba szállítását követően meg is kellett műteni.

A járási ügyészség a terheltek beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a fiatalabb férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, míg az idősebb férfit pénzbüntetésre ítélje. Tekintettel arra, hogy a nyomozás során felmerült közel 130.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség a fiatalabb férfi cselekvőségével összefüggésben keletkezett, ezért azt is neki kell majd megfizetnie az ügyészség indítványa szerint.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

További programok »

FEL