Lajos bácsi 86 éves korában készített először kokárdát

2023. március 15. 07:05 | Such Tamás

Vendégünk egy kokárdára! – címmel, az 1848-as március 15-ei hősök előtt emlékezve kézműves foglalkozást tartottak kedd délután a Békés Megyei Könyvtárban. A háromszínű szalagrózsa készítésén kívül különböző tudásszintű huszáros színezőkön is lehetett szorgoskodni.

A program kistestvére a délelőtti ovis foglalkozás volt, a délutáni azonban már abszolút kortalan volt. Kétségtelen, aki kortól, nemtől függetlenül leült a munkaasztalokhoz, az vagy félóráig nem állt fel. Az eltöltött időnek szemmel láthatóan a terapeatikus hatása volt.

 

Galéria

 

– Akár a színezés, akár a kokárda készítés egy nagyon jó elfoglaltság – mondta Kácsorné Győri Éva, a könyvtár munkatársa.  – A minap édesanyámnak is hazavittem egy színezőt, és a legnagobb meglepetésemre rendkívül élvezte. Nem is gondoltam volna, hogy így kikapcsolja.

A keddi kreatívkodók huszárokat, lovashuszárokat, lovashuszárokat tájképpel színesíthettek. A nemzeti színű szalagból pedig háromfajta kokárda készült. A klasszikus félbehajtott, a középen megráncolt, illetve aki nagyon ügyes volt, a kettő kombinációjából alkotta meg március 15-ei ünneplője ékét.

A békéscsabai dr. Igriczi Lajos elmesélte, kicsi korában az édesanyjától, később az iskoláiban kapott kokárdát. Ezúttal, 86 évesen elkészítette az első sajátját, az igazit.

További programok »

FEL