Labdarúgás: Az Előre győzelemmel kezdte az évet

A Békéscsaba 1912 Előre együttese a téli szünet után a Magyar Kupában lépett pályára először tétmérkőzésen 2018-ban. A lila-fehérek a nyolcaddöntő első mérkőzésén 3-1-es győzelmet arattak a megyei első osztályú Nagykanizsa ellen – közölte a csabai klub hivatalos oldala.

A hirtelen jött havazás miatt egy ideig bizonytalan volt, hogy megrendezhetik-e a mérkőzést, de a Via Kanizsa Városüzemeltető Zrt. munkatársai, illetve diákok segítségével sikerült megtisztítani a pályát. A hazai klub a legnépszerűbb közösségi oldalán közzétett fotóiból kiderült, nagy munkára volt szükség ahhoz, hogy játékra alkalmassá tegyék a pályát.

 

(Fotó: Nagykanizsai Olajbányász SE Fb-oldala)

Boér Gábor, a csabaiak vezetőedzője ezúttal Máthé Gábornak szavazott bizalmat a kapuban, elöl pedig Urbin Péter, Tóth Dániel és Gránicz Patrik rohamozott, a csapat házi gólkirálya, Birtalan Botond a kispadon kapott helyet.

A csabaiak rögtön a mérkőzés elején jelezni akarták, hogy ki a párharc esélyese. Ennek megfelelően Urbin Péter már a 7. percben megszerezte a vezetést. A 26. percben Szatmári István duplázta meg a csabai előnyt. A félidei 3-0-s eredményt pedig Gránicz Patrik állította be a 32. percben.

Szünet után az 56. percben Péntek Adrián büntetőjével szépítettek a hazaiak, a folytatásban pedig már nem változott az eredmény. A csabaiak így 3-1-re nyertek és előnyös helyzetből várják a február 28-i visszavágót.

 

Megosztás:

Címke: , , ,