Labdarúgás: Vasárnap kezdi a feljutásért folyó harcot az Előre

2023. július 29. 10:14 | Hidvégi Dávid

Megkezdi a 2023/24-es bajnoki szereplését a Békéscsaba 1912 Előre. A Csató Sándor vezette együttes az idei szezonban az NB III dél-keleti csoportjában szerepel, az első mérkőzését pedig vasárnap hazai pályán játssza a Hódmezővásárhely ellen.

A Békéscsaba játékosai ezen a héten már az első harmadosztályú mérkőzésükre készültek a Kórház utcai stadionban. Az együttes tagjai már várják a bajnoki rajtot, hiszen hosszú és intenzív alapozási időszakon vannak túl.

– Pozitívak voltak az első benyomások az első naptól és az első perctől kezdve. Az alapozás elején az erőnléti munkára összpontosítottunk. Az edzőmérkőzéseken az eredmények nem úgy jöttek ahogy szerettük volna, de a végére kiegyenesedett a csapat és önbizalommal várjuk az új szezont – hangsúlyozta a csapat egyik nyári szerzeménye, a támadó harmadban bárhol bevethető Geiger Norbert.

A Békéscsaba keretét pillanatnyilag 27 labdarúgó alkotja, de még a napokban is voltak változások, hiszen Horváth Péter és Bora György eligazolt, míg Vólent Roland és Mihály Bálint csatlakozott a gárdához. Az együttes új csapatkapitányának Futó Zsombort jelölte ki a szakmai stáb, helyettesének Póser Dánielt választották a társak.

– Mindenki úgy van vele, hogy a Békéscsabának ezt a bajnokságot toronymagasan meg kell nyernie. Azon vagyunk, hogy ez így is legyen. Ha toronymagasan, ha csak egy ponttal, de valahogy meg kell nyerni a bajnokságot és még ez sem biztos, hogy elég, mert osztályozó mérkőzésen dől el a feljutás. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Hódmezővásárhely a harmadosztályban egy jó pár éve egészen jól teljesít, valamilyen szinten úgy gondoljuk, hogy vele birkózhatunk meg az első helyért – emelte ki a csapat védője, Albert István.

A Békéscsaba első ellenfele, az 1996-ban alapított Hódmezővásárhelyi FC az előző NB III-as szezonban a Közép csoport 2. helyén végzett 74 ponttal, ezzel története egyik legjobb eredményét érte el.

– Furcsa volt a játékosoknak is, hogy most nem az NB II-re készülnek. Megnéztük az aktuális ellenfelet, tudjuk, hogy milyen játékerőt képvisel, amit próbálunk folyamatosan mondani a srácoknak is. Meg kell tanulni NB III-ban futballozni, ez másabb, mint az NB II. Itt azért brusztosabb mérkőzések vannak, nem olyan játékügyesek a játékosok, az ellenfelek, minden meccs arról szól, hogy az ellenfél kőkeményen védekezik és abból kontrázik. Tavaly az NB II hátsó csapatai is ezt játszották, így van ebben tapasztalat – fogalmazott Csató Sándor vezetőedző.

A Békéscsaba-Hódmezővásárhely mérkőzés vasárnap 17 óra 30 perckor kezdődik a Kórház utcai stadionban. A találkozót hétfőn 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

Galéria

További programok »

Sport

Hazai pályán nyert rangadót a Békési FKC

Izgalmas végjátékban nyert rangadót a férfi kézilabda NB I/B-ben szereplő Optimum Solar-Békési FKC, amely a 20. forduló szombat esti találkozóján a feljutásra is esélyesnek tartott Szigetszentmiklóst győzte le egyetlen találattal. A BFKC ezzel a sikerrel a 3. helyre jött fel a tabellán, két ponttal megelőzve az üldöző hármasát.
15:11
FEL