Labdarúgás: Újabb sikerével maradt az élen a Csaba

2018. szeptember 30. 20:39 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre hatodik hazai mérkőzését is megnyerte a labdarúgó NB II-ben. Boér Gábor együttese 2-0-ra verte a Budafokot a Kórház utcai stadionban.

A hétközi, Győr elleni siker után a csabaiak mestere nem változtatott az összeállításon, míg Vitelki Zoltán kettőt módosított: Pölöskei Pétert és az új igazolást, Gohér Gergőt állította csatasorba.

Az éllovas csabaiak most is jól kezdtek: a 11. percben Király Patrik szöglete után Viczián Ádám kiváló ütemben érkezett és megszerezte a vezetést csapatának (1-0). A házigazda ezt követően ugyan nem ostromolta a vendégek kapuját, de többet birtokolta a labdát és kézben tartotta az összecsapást. A budafokiak neve mellé a 37. percben írhattuk fel az első igazi lehetőséget, ekkor Pölöskei Péter lőtt mellé 15 méterről ígéretes helyzetből. A Békéscsaba a 39. percben Urbin, a 41. percben pedig Szatmári révén veszélyeztetett, de az eredmény nem változott.

A fordulást követően a lilák gyorsan megduplázták előnyüket: az 55. percben Szatmári István nyargalt végig az ellenfél térfelén egy kiváló indítással, majd Szabó Balázs kapus mellett a jobb alsó sarokba helyezett (2-0). A támadó már öt gólnál jár ebben az idényben. Az 58. percben szépíthetett volna a tabella 14. helyezettje: Kovács Dávid lőtt 18 méterről, Ribánszkit a felső léc mentette meg a góltól. Három perccel később a játékvezető kissé szigorú volt, miután reklamálás miatt elküldte Boér Gábort a hazai kispadtól. A 69. percben minden esélyét elveszítette a Budafok: Lakatos Csaba volt fegyelmezetlen, hiszen előbb felrúgta Szalait, majd következett egy kis kakaskodás. Ebből a vendégek középpályása jött ki rosszul, akit Szilágyi Sándor kiállított, míg Szalai és Ribánszki megúszta egy-egy sárgával. A lilák ezt követően már nem erőltették a támadásokat, magabiztosan őrizték meg a 2-0-s győzelmet.

A Békéscsaba ezzel a sikerrel maradt a tabella élén, szerdán pedig az utolsó előtti, mindössze egy győzelemmel álló Nyíregyháza otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket.

A Békéscsaba-Budafok találkozó összefoglalóját hétfőn, a 20 óra 20 perctől startoló Kezdőkör című magazinunkban láthatják, míg a teljes mérkőzést 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

További programok »

FEL