Labdarúgás: Újabb elszalasztott esély, sorozatban harmadszor ikszelt az Előre

2023. március 19. 16:07 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és a Budafok elleni döntetlen után ezúttal a Mosonmagyaróvár otthonában játszott döntetlent. Brlázs Gábor csapata ezzel az eredménnyel továbbra sem tudta megközelíteni a biztos bennmaradó, 15. helyen álló Siófokot.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–0
Mosonmagyaróvár. 500 néző. Vezette: Ducsai József (Ifj. Varga Gábor, Király Zsolt)
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich – Simita, Papp Sz., Deák, Horváth K. – Végh, Vukasovic, Illés (Jasarevic, 66.) – Puhtjejev (Gáncs, 66.), Mayer (Nagy Z. 66.), Szalka (Korbély, 78.) Szakmai igazgató: Király József
BÉKÉSCSABA: Póser (Krnács, 46.) – Váradi, Albert (Szalai 46.), Bora, Hodonicki – Hamed, Máris, Futó, Fazekas L. – Lukács (Kóródi, 74.), Czékus. Vezetőedző: Brlázs Gábor

A csabai együttes a múlt heti, Budafok elleni 2-2-es döntetlen után újabb fontos mérkőzésre készült a szintén a tabella második felében elhelyezkedő Mosonmagyaróvár otthonában. Brlázs Gábornak ugyan eltiltás miatt senkit sem kellett nélkülöznie, de sérülések és betegségek nehezítették a dolgát: Szabó Csaba keresztszalag-szakadást szenvedett, így hosszú időre kiesett, de Horváth Péter, Zvara Levente, Mikló Roland és Puskás Gábor is hiányzott a megszokott kezdőcsapatból.

Az első félidőben kevés helyzetet láthattak a kilátogatók, a Békéscsaba egyszer sem találta el a kaput. A hazaiak egy kicsit veszélyesebbek voltak: gyengébb lövések után a 24. percben Mayer Ádám 16 méteres próbálkozása után kellett először Pósernek védenie, de a kapus könnyedén fogta a középre tartó labdát. A legnagyobb helyzet a 34. percben adódott: Szalka ment el a bal oldalon, középre adása után az ukrán Makszim Puhtjejev pörgetett a jobb oldali kapufára, a kipattanónál Póser lábbal szabadított fel. A folytatásban újabb lehetőség nem adódott a csapatok előtt.

A vendégek szakvezetőjének tovább sokasodtak a gondjai: cserélnie kellett a kapuban, Póser helyére Krnács Richárd érkezett, Albertet pedig Szalai Dániel váltotta. A csabai gárda az 51. percben már legalább ígéretes lövőhelyzetig eljutott: Váradi Ádám mintegy 17 méterről lőtt nem sokkal fölé. Az óváriak a 62. percben óriási helyzetet puskáztak el: Puhtjejev kapott kiváló indítást, azonban mintegy 10 méterről a hosszú felső sarok mellé lőtt. A lilák a 73. percben alakítottak ki nagy helyzetet: egy eladott óvári labda után Hamed cselezte magát lövésig, ami ugyan nem sikerült jól, de az ötösön érkező Lukács Raymond még javíthatott volna, azonban kapu fölé lőtte a labdát. Hat perccel később ismét a hazai gárda járt közel a gólhoz: Mahir Jasarevic tekert a jobb alsó sarok mellé. A meccslabdát azonban Kóródi Nándor hagyta ki, a 88. percben Hamed csúsztatása után éles szögből a hosszú sarok mellé lőtt.

Alacsony színvonalú mérkőzésen, mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, a döntetlennel viszont egyik szakvezető sem lehet boldog: az óváriak nem tudtak nagyobb különbséget kialakítani a kiesés, illetve osztályozó elkerüléséért küzdő csapatokkal szemben, míg a csabaiak ugyan sorozatban negyedik mérkőzésükön maradtak veretlenek, de csak hat pontot gyűjtöttek, döntetlenekkel pedig nem lehet előzni a tabellán.

Brlázs Gábor csapata egy hét múlva a kieső helyen álló Kozármisleny gárdáját fogadja, amelyen szinte kötelező lenne begyűjtenie a három pontot.

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
2024. június 17. 16:08
FEL