Labdarúgás: Szeghalmon járt a Ferencváros Öregfiúk válogatottja

2019. augusztus 5. 15:34 | Papp Ádám Sándor

Nem mindennapi labdarúgó mérkőzést láthattak az érdeklődők Szeghalmon, hiszen a helyi öregfiúk csapata a rekordbajnok Ferencváros Öregfiúk válogatottjával mérkőzött meg. A 14. Boszorkányfesztivál egyik fő programján, gólokban gazdag összecsapáson, közel félezer néző előtt a vendégek arattak sikert.

A Ferencváros indulójára vonult be a két együttes a péntek délutáni öregfiúk mérkőzésen. A magyar rekordbajnok együttes rendszeresen kap meghívást barátságos találkozókra, a helyi szurkolók pedig mindig nagy szeretettel várják a zöld-fehérek játékosait.

– Bárhova megyünk az országba, határon belül, határon kívül rengeteg szeretetet kapunk. Minket még ismernek az emberek és mindenhol nagy szeretettel várnak bennünket – fogalmazott Keller József, a Ferencváros csapatkapitánya.

A találkozóra kilátogatók ismert futballistákat láthattak a pályán, hiszen többszörös bajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája-szereplő játékosok is pályára léptek.

– Az ember életében nem sokszor adatik meg hogy a Ferencvárossal mérkőzzön meg. Mindenki várta már közülünk ezt a mérkőzést. Hetente kétszer összejöttünk, mozogtunk, edzettünk, hogy ne okozzunk csalódást a szeghalmi szurkolóknak – árulta el Sáfián Imre, a Szeghalom Öregfiúk játékosa.

A település polgármestere elmondta: a helyi öregfiúk játékosai közül sokan kedvelik a Ferencvárost, így nagy álmuk volt, hogy a régi nagyok egyszer ellátogassanak a Békés megyei városba.

– Mintegy 30 évig kispályán futballoztunk, de szinte mindenki a megyei bajnokságban a Szeghalom csapatának tagja volt. Sokan Fradi drukkerek közülük és megkértek rá, hogy vegyem fel a kapcsolatot a Ferencvárossal. Így sikerült a találkozót összehozni – hangsúlyozta Macsári József.

A mérkőzés után a szurkolóknak közös fotózásra és nosztalgikus beszélgetésre is lehetőségük nyílt a nagy sikereket elérő Ferencváros egykori játékosaival.

 

Galéria

 

További programok »

FEL