Labdarúgás: Pozsár Gábor a Jamina kispadján

2017. június 28. 13:19 | Kovács Dávid

Az egykori Előre-kedvenc Királyvári Károly helyét veszi át, aki két év után távozik a csapatból. Pozsár Gábor a megyei kupagyőztes Szabadkígyóstól érkezik a Jamina együtteséhez.

Királyvári Károly hazai pályán 2015. május 2-i Tótkomlósi TC ellen 3-0-ás győzelemmel mutatkozott be és 2017. június 3-i hazai pályán éppen a Tótkomlósi TC-vel szemben aratott 7-0-ás diadallal búcsúzott. Irányítása alatt az együttes huszonegy győzelmet gyűjtött, tíz döntetlent jegyzett és huszonhét vereséget szenvedett el, azaz 71 pontot szerzett és 104 rúgott gól mellett 113 gólt kapott.

Ebben a két évben nagy változások zajlottak a klubnál, elkezdődött az ifjúsági csapat játékosainak beépítése az első csapatba, aminek köszönhetően a Jamina SE a 2016/2017-es évben az egyik legfiatalabb kerettel játszotta végig a szezont.

A csapat új vezetőedzője Pozsár Gábor lett, aki 2016 januárjában kezdte meg edzői pályáját a Békés Megye I. osztályában szereplő Szabadkígyósi SZSC kispadján, mint játékos-edző – számolt be az egyesület a legnépszerűbb közösségi oldalon. A szakvezető 7. helyen vette át a kígyósi csapatot, majd az év végén már a bronzérmet akasztották a játékosok és Pozsár Gábor nyakába. A 2016/2017-es szezon kicsit nehezebben indult csapatának. A szezon felénél a 8. helyen „tanyáztak” egy ponttal a Jamina SE előtt, de a téli szünet után újra magára talált a csapat. Az őszi 13 pont mellé tavasszal 28 pontot szereztek, így az 5. helyre futottak be. Emellett Pozsár Gábor irányításával Szabadkígyósi SZSC megnyerte a Békés Megyei Kupát. A fináléban a Kondorosi TE-t büntetőkkel győzte le a gárda a Kórház utcai stadionban megrendezett döntőn, ahol éppen a játékos-edző értékesítette az utolsó tizenegyest.

További programok »

FEL