Labdarúgás: Nyolc között a Békés megyei játékvezetők

2018. január 6. 18:33 | behir

Pécsett rendezik a XIII. Országos Sípmester Fesztivált, ahol hagyományosan a megyék játékvezetőiből álló labdarúgó-válogatottak csapnak össze. A torna első napján a csoportmérkőzéseket vívják a csapatok, a legjobb nyolc vasárnap a negyeddöntőben folytathatja. A tavalyi ezüstérmes Békés megyei gárda csak a házigazdától szenvedett vereséget és a második helyen jutott tovább.

Békés legjobbjai a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok parkettjén játszották csoportmérkőzéseiket, az ellenfelek sorrendben Zala, Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok és a házigazda Baranya együttese volt. Az Iványi Zoltán és Benyovszki Zoltán által felkészített alakulat tavaly a szombathelyi döntőben maradt alul a vasiakkal szemben.

A zalaiak elleni bemutatkozás sikerrel zárult: Hanyecz Bence, Szelezsán és Lovas találataival magabiztos győzelmet arattak a viharsarkiak. A kora délutáni folytatás is hasonlóan alakult: ekkor Hanyecz és Lovas találataival Veszprémet múlták felül a Békés megyei együttes, . A szolnokiak ellen gólzáport rendeztek a mieink, így eldőlt: vasárnap is ebben a csarnokban folytathatják a legjobb nyolc között.

Az elsőségről döntő mérkőzés a hazaiak akarata szerint alakult, már kétgólos előnyben is voltak, de a vészkapus Lovas és Fekete eredményességével összejött az egyenlítés. Elég volt azonban egy kihagyás a házigazdáknak ahhoz, hogy bevigyék a mindent eldöntő találatot.

A csoportmeccsek eredményei:

Jász-Nagykun-Szolnok–Baranya 0–6
Békés–Zala 3–0, gól: Hanyecz, Szelezsán, Lovas.
Jász-Nagykun-Szolnok–Veszprém 3–7
Baranya–Zala 4–1
Békés–Veszprém 2–0, gól: Hanyecz, Lovas.
Jász-Nagykun-Szolnok–Zala 1–5
Baranya–Veszprém 4–0
Jász-Nagykun-Szolnok–Békés 1–9, gól: Hanyecz 2, Szelezsán 2, Fekete 2, Barta, Medovarszki J., Viczián.
Zala–Veszprém 3–2
Baranya–Békés 3–2, gól: Lovas, Fekete.

A csoport végeredménye: 1. Baranya 12 pont, 2. Békés 9, 3. Zala 6, 4. Veszprém 3, 5. Jász-Nagykun-Szolnok 0.

A megyei válogatott: Medovarszki István (kapus), Barta Tibor, Csatári Tibor, Fekete Zoltán, Hanyecz Bence, Lovas László, Medovarszki János, Mezei Máté, Sándor Gergő, Szelezsán György, Takács Tamás, Viczián Mátyás (mezőnyjátékosok). Edzők: Iványi Zoltán, Benyovszki Zoltán. Játékvezető: Belicza Bence. Csapatvezető: Hrabovszki András.

 

Forrás: bmsextra.hu

 

További programok »

Sport

Október 17-én ismét lesz 4 Labda Bajnokság

Már javában zajlik a 4 Labda Bajnokság szervezése Békéscsabán. A már több mint 10 esztendeje létező rendezvényt Kormos Mihály, a BRSE korábbi szakmai igazgatója hívta életre. A program szervezését négy évnyi szünet után a Körös Tollaslabda Sport Egyesület vállalta el. A szervezők családi és baráti csapatok nevezését várják.
2021. szeptember 21. 18:20
FEL