Labdarúgás: Érem nélkül maradtak a megyei játékvezetők

A helyosztókkal folytatódott Pécsett a XIII. Országos Sípmester Fesztivál, ahol a játékvezetőkből álló megyei teremlabdarúgó-válogatottak csatáznak. Ahogyan arról már beszámoltunk, Békés legjobbjai szombaton a második helyen jutottak a nyolc közé. Vasárnap azonban a címvédő Vas megyeiek megállították a viharsarkiakat a negyeddöntőben, majd a helyosztókon sem sikerült szépíteni, így a tavalyi ezüstérem után maradt a 8. helyezés.

Az ilyenkor megszokott esti közös banketten sorsolták össze a négy divízió legjobbjait. A sors úgy alakította a programot, hogy reggel 8.25 órakor már a negyeddöntőben megismétlődött a tavalyi finálé. Iványi Zoltán és a születésnapját éppen Baranyában ünneplő Benyovszki Zoltán alakulata számára Vas megye együttese jutott, mellyel szemben tavaly erősen vitatható találattal maradt alul Szombathelyen. Az ellenfél helyzete annyival tűnt bonyolultabbnak, hogy most nem élvezhette a hazai pálya előnyét, a mieinket viszont fűtötte a visszavágás vágya. A reggeli időpont azonban a nyugati gárdának feküdt jobban, amely ezúttal megérdemelten diadalmaskodott 2–0 arányban. A mieink számára ezzel szertefoszlott az érmes remény, az 5–8. helyért folytatták, ahol előbb Hajdú-Bihar legjobbjaival szemben kellett helytállniuk.

Ezúttal jól működött az eltervezett taktika, Hanyecz Bence és Mezei Máté találataival győztesnek tűnt csapatunk. Húsz másodperccel a vége előtt azonban beütött a krach, hiszen egyenlíteni tudtak a szomszédok, a büntetőrúgásokat pedig pontosabban értékesítették, így a végére nekünk a 7. helyért kiírt csata maradt Győr-Moson-Sopronnal szemben.

A gyakorlatilag már tét nélküli meccsen nálunk több lehetőséghez jutottak az addig kevesebb időt pályán töltő játékosok, akik igyekezetük ellenére nem kerülhettük el az újabb vereséget. A vége 3–6 lett, a góljainkon Barta Tibor, Fekete Zoltán és Mezei Máté osztozott, csapatunk pedig a 8. helyen fejezte be az idei tornát, aminél volt már jobb, de rosszabb is!

– Az első napot abszolút pozitívnak értékelem. Volt szerencsénk, jó időben rúgtuk a gólokat, és mérkőzésről-mérkőzésre jobban teljesített a csapatunk. A sorsolásunk lehetett volna kedvezőbb, sajnos hamar összekerültünk a címvédővel, amely idén is a fináléig menetelt a folytatásban. Kimaradtak a helyzeteink, és ahogyan az lenni szokott, az ellenfél megbüntetett bennünket. Talán ez a vereség kicsit kedvét szegte a társaságnak, hiszen titkon mindenki bízott a döntőbe jutásban. Az utolsó két mérkőzést is sportszerűen letudtuk, és azt gondolom, hogy a nyolc közé jutással az alapcélt elértük – hangzott Hrabovszki András csapatvezető villám értékelése.

 

Forrás: bmsextra.hu

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,