Labdarúgás: Nem utazik Debrecenbe az Előre

2020. november 6. 15:35 | behir

A Békéscsaba 1912 Előre közleményében részletezte, hogy a klub többségi tulajdonosa és csapatorvosa egységes döntése alapján a november 8-ára kiírt DVSC – Békéscsaba 1912 Előre bajnoki mérkőzés elhalasztását kezdeményezte, melyet a DVSC írásban elutasított.

A lila-fehérek csapatában 28 fő jelenleg is pozitív COVID-19 teszttel rendelkezik. A hadra fogható fiatal játékosaik megfertőződésére, illetve az előző hetek meccsterheléséből adódó sérülések elkerülésére való tekintettel úgy döntöttek, hogy a hétvégi meccsre NEM utaznak el.

A koronavírus-járvány már az elmúlt fordulókra is megtizedelte a Békéscsaba 1912 Előre keretét, de eddig a csabai együttes igyekezett eleget tenni kötelezettségeinek a Szentlőrinc, a DVTK, a Szombathely és a Budaörs elleni mérkőzéseken, ugyan már akkor is mindössze néhány olyan játékos volt az első keretből, aki negatív vírustesztet tudott produkálni. Az eltelt időszak alatt a számok még rosszabb képet mutattak hiszen már a Megyei csapat, valamint az U17 és U19-es keret tagjai közül is többen szintén pozitív tesztet produkáltak.

A klub csapatorvosa, egyben járványügyi felelős ajánlására a mai naptól kezdve, határozott időre mindenféle közös foglalkozást, edzést, értekezletet beszüntet a klub, hiszen csak ilyen módon lehet megakadályozni a vírus terjedését és gátat vetni a fertőzésnek.

– Mai napig úgy gondoltuk, hogy a Békéscsaba 1912 Előre harc nélkül nem adja oda a három pontot senkinek, viszont ma reggel további két játékosunk lett lázas beteg, aminek következtében is jutottunk arra a sajnálatos elhatározásra, hogy nem utazunk el a mérkőzésre és ezzel nem veszélyeztetjük sem saját, sem az ellenfél játékosainak egészségét. Úgy gondoljuk, hogy ebben a helyzetben felelős döntésünk eredményeként játékosaink, dolgozóink és szurkolóink egészsége, egyben a további mérkőzések jövője is biztonságban lehet. Megértésüket és türelmüket köszönjük! Hajrá Lilák! – zárták közleményüket.

További programok »

Sport

A csabai röplabdás lányok készen állnak a folytatásra

Gőzerővel készül az Extraliga folytatására a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. Tóth Gábor együttese januárban az Újpest és a Nyíregyháza ellen tesztelt a bajnoki szereplés előtt. A BRSE a hazai pontvadászat újra indulása előtt a nemzetközi kupaporondon is érdekelt.
16:28
FEL