Labdarúgás: Nem sikerült a lehetetlen küldetés a csabai akadémistáknak

Az első osztályba való feljutásért harcolt a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U14-es csapata! A lilák korosztályos együttesének nem volt könnyű dolga a bajnoki rájátszásban, miután a Hajdúböszörmény-Olasz Focisuli 3-0-ra megnyerte a párharc első mérkőzését.

A csabaiak rosszul kezdték a visszavágót is, miután a kékmezes vendégek a 7. percben Szabó Vencel látványos szabadrúgásgóljával megszerezték a vezetést. A lila-fehérek azonban összesítésben négytalálatos hátrányban sem adták fel: a 33. percben egy hajdúböszörményi hibát Isaszegi Bence használt ki és egyenlített. Sőt, a félidő lefújása előtt Szombathelyi Brúnó is betalált, így a viharsarki csapat mehetett előnnyel a szünetre.

A fordulás után kiválóan nyitott a Békéscsaba, Kiss László a 43. percben 3-1-re módosította az állást. A házigazdának a folytatásban is voltak helyzetei, de az eredmény már nem változott, így a Hajdúböszörmény-Olasz Focisuli jutott fel az NB I-be 4-3-as összesítéssel.

– Nagyon sokat tanultunk, egész évben erre készültünk. Szerintem nem sikerült rosszul, de csalódottak vagyunk, hogy nem jutottunk fel – értékelt pár perccel a mérkőzés után Belicza Áron, a csapat játékosa.

A csabai együttes mindent megpróbált a visszavágón, de az első mérkőzésen nem használta ki az adódó lehetőségeket.

– Elég nagy hátrányból vágtunk neki ennek a mérkőzésnek és úgy gondolom, hogy méltóságteljesen, nagy akarattal vetettük bele magunkat a mérkőzésbe. 3-1-re meg is nyertük a találkozót. Ezt a párharcot nem itt veszítettük el, hanem idegenben, ahol sajnos nem sikerült gólt-gólokat szereznünk – fogalmazott Kéri Roland vezetőedző.

A visszavágót követően a Hajdúböszörmény fiataljai örülhettek, hiszen jövőre az NB I-ben folytathatják, a lila-fehérek pedig a következő szezonban javíthatnak majd.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,