Labdarúgás: Nagykanizsán nyert és továbbjutott a Békéscsaba

2022. október 19. 15:35 | Kovács Dávid

A másodosztályban szereplő Békéscsaba 1912 Előre 4-1-re nyert az NB III-as FC Nagykanizsa otthonában a labdarúgó MOL Magyar Kupa 4. fordulójában, szerdán délután.

FC NAGYKANIZSA-BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1-4 (0-1)
Nagykanizsa, 400 néző. Vezette: Bana Gergely (Aradi József, Kiss Balázs)
NAGYKANIZSA: Hajagos – Asztalos (Varga D. 85.), Szanyi, Kószás, Szabó P. – Szilágyi A. (János 71.), Kovalovszki, Lőrincz, Béli (Szökrönyös 71.) – Kondor (Borsi 76.), Pleszkán (Kovács Gy. 71.). Vezetőedző: Gombos Zsolt.
BÉKÉSCSABA: Krnács – Hodonicki, Farkas M., Bora, Talpalló (Horváth P. 78.) – Puskás (Mikló 57.), Kitl, Farkas B. (Váradi 57.), Sipos (Szabó Cs. 63.) – Ilyés, Hamed (Czékus 57.). Vezetőedző: Brlázs Gábor.
Gólszerzők: Lőrincz (65.-11-esből) ill. Hamed (22.), Kitl (77.-11-esből), Váradi (87.), Czékus (93.)
Kiállítva: Hajagos (74.)

A párharc esélyesének a másodosztályú Békéscsaba volt, azonban a Nagykanizsa jól tartotta magát az első félidőben, kiegyenlített csata folyt a pályán. A csabaiak a 32. percben egy kanizsai szögletet követő gyors ellentámadásból szereztek vezetést: Ilyés Tamás lépett ki a védők közül, akár egyedül is befejezhette volna az akciót, de inkább a mellette érkező Yasin Hamed elé gurította a labdát, aki higgadtan a hálóba passzolt (0-1).

A hazaiak nem adták fel a küzdelmet a fordulás után sem, sőt, egy csabai védelmi hibát kihasználva egyenlítettek a 65. percben: Lőrincz Bence ugrott ki a védők közül, a kapujából kifutó Krnács Richárd azonban buktatta a támadót a tizenhatoson belül. A játékvezető büntetőt ítélt, amelyet a sértett a kapu közepébe emelve magabiztosan értékesített (1-1). A liláknak újítaniuk kellett a továbbjutáshoz, végül azonban egy kapushiba és egy kiállítás hozta meg a fordulatot a 75. percben: a csereként beálló Mikló Roland került nagy helyzetbe, Hajagos a vállánál fogva rántotta vissza a szélsőt. A játékvezető piros lapot adott a hálóőrnek, Kitl Miklós pedig már Borsi Bencével szemben értékesítette a tizenegyest (1-2). A 87. percben végleg eldőlt a továbbjutást: Czékus emelte át a labdát a hosszú oldalon érkező Váradi Ádámnak, aki kapásból lőtt a kanizsai kapuba (1-3). A hosszabbítás pillanataiban Czékus Ádám egy látványos, tizenhatos vonaláról eleresztett lövéssel állította be a 4-1-es végeredményt.

A Békéscsaba nem sziporkázott, de nyert és továbbjutott, ami egy kis lendületet adhat a bajnoki folytatáshoz. Brlázs Gábor csapata szombaton a Nyíregyházát fogadja a Kórház utcai stadionban.

 

További programok »

FEL