Labdarúgás: Egygólos csabai vereség a kiesőjelölt Kazincbarcika otthonában

2021. március 14. 16:37 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 1-0-s vereséget szenvedett a Kolorcity Kazincbarcika SC otthonában a labdarúgó Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. Preisinger Sándor együttese ugyan az utolsó bő negyedórára emberelőnybe került, de a pontszerzés így sem sikerült.

LABDARÚGÓ NB II, 29. FORDULÓ
KOLORCITY KAZINCBARCIKAI SC - BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 1-0 (0-0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács J. Zoltán (Aradi József, Rózsa Dávid)
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Farkas A., Szűcs K., Németh T., Mikló – Oldal, Tóth B. (Kovács M. 55.), Oltean, Toma – Tóth-Gábor K. (Takács T. 69.), Kovac (Kalmár 90.). Megbízott vezetőedzők: Dzurják József és Kriston István.
BÉKÉSCSABA: Krnács – Nagy S. (Lukács 67.), Farkas M., Bora, Kasik (Máris 55.) – Babinyecz (Kitl, a szünetben), Király (Hodonicki 55.) - Szabó P., Kovács Á. (Fazekas 87.), Horváth P. – Paudits. Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Gólszerző: Farkas A. (54.)
Kiállítva: Kovács M. (74.)

A csabai együttes egy héttel ezelőtt az ETO FC Győr ellen megszerezte első győzelmét 2021-ben, ezzel pedig egy hosszú rossz sorozatnak vetett véget. A következő feladat sem tűnt egyszerűnek, hiszen a kiesés ellen harcoló Kolorcity Kazincbarcika otthonában kellett pályára lépni a háromhetes bajnoki szünet előtt. A lilák szakmai stábja visszatérőkkel is számolhatott, Farkas Márk, Király Patrik és Nagy Sándor már a kezdőben kapott helyet, hosszú kihagyás után Hodonicki Márk már leülhetett a kispadra, csakúgy, mint a kisebb sérüléssel küzdő, korábban barcikai színekben szereplő Lukács Raymond. A hazaiaknál a legnagyobb hiányzó a csapatkapitány Fótyik Dominik volt, aki sárga lapok miatt nem léphetett pályára, Csősz Richárdot pedig kiállítás miatt kellett nélkülözni. A borsodiak edzőváltás közben vannak, Pacsi Bálintot Dzurják József és Kriston István váltotta a kispadon.

Az első húsz percben kiegyenlített csata zajlott a pályán, mindkét együttes nagy figyelmet fordított a védekezésre, a 8. percben Krnács Richárdnak kellett először védést bemutatnia, Oldal Tibor beadása csapódott veszélyesen a léc alá. A barcikaiak a két szélen próbáltak a csabai védelem mögé kerülni, de a pontos beadások hiányoztak, így komoly helyzetek nem alakultak ki. A lilák Szabó Péter gyenge kísérletétől eltekintve csak szögletekig jutottak, Paudits Patriknak ritkán akadt segítőtársa támadásban, így az első félóra vendég helyzet nélkül telt el. A legígéretesebb hazai lövés Kovács Alené volt, 18 méteres lapos próbálkozása után Krnács ütötte szögletre a labdát a 37. percben. A hajrában is a hazaiak voltak aktívabbak: Tóth Borisz lapos lövését biztosan védte a csabai kapus, majd Németh Tamás tekerte kapura a hazaiak hatodik szögletét, de a hálóőr ismét a helyén volt.

A szünetben Preisinger Sándor változtatott, Babinyecz Balázst Kitl Miklós váltotta. A házigazda kezdte jobban a második félidőt: szöglet érkezett szöglet után, a tizedik sarokrúgás pedig már sikert hozott, Toma beívelése után Farkas András fejelt a csabai kapuba az 54. percben (1-0). A gól után újabb csabai cserék érkeztek, Hodonicki Márk és Máris Dominik jött Kasik Ákos, valamint Király Patrik helyére. Meg is rázták magukat a lilák: Paudits Patrik fordult kapura a 61. percben, Horváth azonban védte a lövést. Két perccel később pedig Máris Dominik fejelt a jobb felső sarok mellé igencsak tiszta helyzetből, hat méterre a kaputól. Mint később kiderült, ezek voltak a vendégek legnagyobb egyenlítési lehetőségei. Németh és Oltean átlövésekkel veszélyeztettek, de Krnácsnak csak az egyik alkalommal kellett közbeavatkoznia. Negyedórával a vége előtt emberelőnybe került a Békéscsaba: a szerelési kísérletet rossz ütemben elindító Kovács Máté hasba rúgta a csabai térfélen megiramodó Lukácsot, Kovács J. Zoltán játékvezető pedig egyből kiállította a hazaiak cserejátékosát. A csabaiak azonban nem tudtak igazi fölényt és helyzeteket kialakítani a kiállítást követően, a borsodi együttes pedig taktikusan őrizte az egygólos vezetést.

A hajrában nem is változott az eredmény, a Kazincbarcika 1-0-ra győzött és ellépett a kieső helyről. A Békéscsaba vereségével visszacsúszott a 13. pozícióba, a csapatnak alighanem a legjobbkor jön a háromhetes bajnoki szünet. A lilák legközelebb április 4-én a DEAC csapatát fogadják a Kórház utcai stadionban.

 

További programok »

FEL