Labdarúgás: Harmadik hazai meccsén is nyert az Előre

2018. augusztus 26. 21:33 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 2-1-re verte a Monor együttesét a labdarúgó NB II 5. fordulójában.

A házigazda két kezdőembere, a sérült Nagy Sándor és Mészáros Márk nélkül, viszont két fiatallal, Babinyecz Balázzsal és a 20. születésnapját ünneplő Zahorán Balázzsal várta az összecsapást.  Az első lövés a hazaiaké volt, Mezei Szabolcs révén a 13. percben, de az első védéseket Ribánszki mutatta be a hazai kapuban. A félidő feléhez közelítve Gránicz Patrik szerzett vezetést: a támadó egy szenzációs, félpályás szóló végén lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). Az újonc nem adta fel, a 31. percben Szuhodovszki Soma a kapufát is eltalálta. A másik oldalon Szélpál Norbert duplázhatta volna meg az előnyt, de Bozsó Antal meccsben tartotta csapatát.

 

A mérkőzés végén Berényi Tamás játékvezetőnek is akadt dolga a fegyelmezéssel (Fotó: Milyó Pál)

 

A fordulás után jól kezdtek a csapatok, mindkét oldalon akadt helyzet, de az eredmény a 65. percig nem változott: ekkor elaludt a csabai védelem és egy jobb oldali akciót követően Palincsár Martin talált a jobb alsó sarokba (1-1). A hazaiak nem brillíroztak, de a 75. percben újra előnyben voltak: Szatmári István 19 méterről lőtt laposan Bozsó kapujába (2-1). A hajrában inkább egymással foglalkoztak a felek, Hursán ugyan még betalálhatott volna, végül az eredmény már nem változott.

A lilák így öt forduló után tíz ponttal a tabella ötödik helyén áll. A viharsarki gárda szerdán már újra pályán lesz, amikor a Vasas otthonában kell bizonyítani.

 

További programok »

FEL