Labdarúgás: Gyulára került a diákolimpiai ezüstérem

2022. május 23. 13:10 | behir.hu

Lezárult az Országos Diákolimpia labdarúgás szakágában zajló versengés a hétvégén. Ezúttal a lányoknál és a fiúknál is a soproniak nyakában csillog az aranyérem, de a Békés megyeieknek is termett babér, hiszen a lányoknál a gyulaiak álltak a dobogó második fokára.

A hétvégén Debrecen adott otthont a III-IV. korcsoportos lány és IV. korcsoportos fiú labdarúgás Diákolimpia országos döntőnek, összesen négyszáz versenyző részvételével. A tornákat a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület szervezte. A mérkőzések Debrecenben, a Gyulai István Atlétikai Stadion pályáin zajlottak.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben a szervezők azt írják: a labdarúgás sportágban tradicionálisan magas a nevezői szám, idén is majdnem 10 ezer felső tagozatos fiú- és lány diákot neveztek be ebben a korcsoportban. Az országos döntőbe a megyék legjobbjai jutottak be, 20-20 csapattal zajlottak a kétnapos küzdelmek. A szombathelyi csapatok mindkét nemben kiemelkedően teljesítettek: a lányoknál a Neumann János, a fiúknál a Paragvár Utcai Általános Iskola csapata nyerte meg a versenyt, a játékosok közül többen a helyi Viktória FC igazolt játékosai.

A dobogósok közt találjuk a Gyulai Implom József Általános Iskola lánycsapatát, hiszen a második helyet szerezték meg. A fiúk közt is van Békés megyei érdekelt: a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola összeállítása a hatodik helyen végzett.

Diákolimpia 2022, labdarúgás - VI. helyen végzett a Hepp Ferenc Általános iskola fiúcsapata. Fotó: Diákolimpia

További programok »

FEL