Labdarúgás: Élvezetes és gólzáporos döntetlennel tisztelegtek a legendák előtt

2019. augusztus 26. 07:15 | Kovács Dávid

Az 1993-94-es bajnoki bronzérmes békéscsabai csapatot is köszöntötték az MTK elleni 3-3-as döntetlent követően.

A Békéscsaba együttese a 25 évvel ezelőtti bravúros harmadik helyet követően ugyan nem az első osztályú bajnoki címért harcol, de ezen a mérkőzésen nagyot csatázott a feljutás egyik legnagyobb esélyese, az MTK ellen.

 

(Fotó: Milyó Pál)

Lencse László egy végletekig kijátszott akció végén szerzett gólt (Fotó: Milyó Pál)

 

Már a találkozó első percei is lendületes játékot hoztak, majd a 15. percben egy sakk-matt szituáció végén Lencse László szerzett vezetést a fővárosiaknak (0-1). A hazaiak azonban nem estek kétségbe: hat perccel később Szalai Dániel egyenlített egy szögletet követően (1-1). A házigazda ezután is lendületesen játszott, többször próbálkozott, a fővárosiak inkább csak labdabirtoklási fölényt tudtak kiharcolni. A Csaba a 35. percben meg is fordította a mérkőzés állását: Kovács Ádám távoli lövése talált utat a jobb alsó sarokba (2-1). A félidő végén a tavaly még Békéscsabán, kölcsönben játszó Mezei lőtt, de az egyenlítés nem sikerült a kék-fehéreknek.

 

Szalai Dániel egyenlített (Fotó: Milyó Pál)

Szalai Dániel egyenlített (Fotó: Milyó Pál)

 

A második félidőt Szélpál Norbert fejese vezette fel, a védő bólintását Bese bravúrral védte. A hazaiak a folytatásban is bátran futballoztak, talán emiatt is indzult el egy MTK-kontra az 59. percben, amelyet Vass Patrik fejezett be góllal (2-2). Alig telt el hat perc, Király Patrik távoli lövése után újra a lilák voltak előnyben (3-2). Az utolsó húsz percben az MTK támadott többet, de igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni. Úgy tűnt, hogy a csabaiak meg is nyerhetik a mérkőzést, mert nagy csapatmunkát bemutatva őrizték az előnyt. A győzelem mégis elmaradt: a 85. percben Simon András fejelt a hazai kapuba és mentette döntetlenre a csatát (3-3).

 

Árgyelán János és Lantos Gábor rövid interjúja (Fotó: Milyó Pál)

Árgyelán János és Lantos Gábor rövid interjúja (Fotó: Milyó Pál)

 

A találkozót követően az 1993-94-es bajnoki bronzérmes csapat Lantos Gábor sportriporter segítségével idézte fel a 25 évvel ezelőtti pillanatokat. Az ünnepségen az önkormányzat és a klub vezetése ajándékcsomaggal köszöntötte a legendákat.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Megállapodtak az iskolai karateoktatásról

A karate sportág testnevelési órákon zajló - az elmúlt időszakban már több iskolában is elindult - oktatásáról írt alá együttműködési megállapodást Mészáros János, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke és Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese csütörtökön.
2020. február 21. 12:18
FEL