Labdarúgás: Az Előrének nem jött össze a Nyíregyháza legyőzése

2019. március 31. 20:14 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre nem tudta követni a BRSE példáját és 0-0-s döntetlenre végzett a Nyíregyházával szemben a labdarúgó Merkantil Bank NB II Liga 30. fordulójában.

A számos hiányzója nélkül pályára lépő csabai együttes jobban kezdte az összecsapást, hiszen a 11. percben Mészáros Márk közelről lőhetett, de Jova Levente védett. Három minutummal később Király Patrik lőtt távolról, de a labda centikkel elsuhant a bal kapufa mellett. A nyírségiek a 25. percben Polényi Gábor révén jegyezhették az első kísérletüket, azonban a századik csabai bajnokiját ünneplő Ribánszki Lászlónak sem ekkor, sem a félidő folytatásában nem kellett bravúrt bemutatnia. A lilák a félidő utolsó tíz percében kétszer is közel álltak a gólhoz: a 35. percben Szalai Dániel tört be a tizenhatoson belülre, centerezése azonban nem volt a legpontosabb, Viczián Ádám lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 44. percben Vólent Roland lépett ki a védők közül, éles szögből beadás helyett a lövést választotta, de Jova kiütötte a labdát, így a félidőben maradt a 0-0-s döntetlen.

A második félidő eleje nem hozott helyzeteket. A Békéscsaba kissé váratlanul, az 59. percben megfogyatkozott: Király Patrik csúszott oda sárga lapot érően ellenfelének, de a középpályás az első játékrészben is begyűjtött egy figyelmeztetést, így a játékvezető kiállította. A szabolcsiak az emberelőnyt meglovagolva gyorsan helyzetbe kerültek, a 65. percben Hornyák Marcell közeli próbálkozását Ribánszki hárította. Tíz perccel később Gyurján Bence szabadrúgásból, Bakos Szabolcs pedig a kipattanó után tüzelt, de nem született gól. Boér Gábor cserékkel frissítette csapatát és együttese emberhátrányban is masszívan védekezett, kevés lehetőséget engedélyezett ellenfelének. A 79. percben egy hazai kontra végén Sinan Sinanovic lőhetett, de a kaput ő sem találta el.

A Békéscsaba végül egy pontot szerzett a Nyíregyháza ellen és maradt az 5. helyen, riválisát pedig továbbra is hétpontos távolságban tartota. A lilák egy hét múlva Kaposváron vendégszerepelnek.

A Nyíregyháza elleni összecsapás legizgalmasabb helyzeteit a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják, míg a teljes mérkőzést ezt követően, 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

FEL