Labdarúgás: A DVTK II. kilenc nyeretlen bajnoki után győzött Békéscsabán

2022. március 27. 16:07 | Kovács Dávid

A DVTK második csapata Csatári Gergő két góljával 2-0-ra diadalmaskodott a Békéscsaba 1912 Előre II. ellen az NB III 27. fordulójában vasárnap délután.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE II.–DVTK II. 0–2 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 100 néző. Vezette: Dobai (Bereczki, Juhász)
BÉKÉSCSABA: Tóth A. – Szabó Zs., Czvalinga (Kórogyi 57.), Szabó Cs., Kasik – Styecz (Pap Sz., a szünetben), Bónus, Babinyecz, Zelik – Ilyés, Oláh. Vezetőedző: Brlázs Gábor.
DVTK: Bánhegyi – Karika (Molnár 76.), Mrva, Oláh B. (Orosz, a szünetben), Kispál – Tóth B., Ivánka (Kundrák, a szünetben), Keller (Bokros, a szünetben), Szeles (Sós 67.) – Csatári, Korbély. Vezetőedző: Zsivóczky-Pandel Gyula.

Gólszerző: Csatári (53., 93.)

Kiállítva: Zelik (87.)

Az NB III Keleti csoportjának 8. helyén álló csabaiak második együttese két vereség után javításra készült a tabella 16. helyén álló, 2021 novembere óta kilenc bajnokin nyeretlen DVTK II ellen. A két csapat ősszel fordulatos meccset játszott egymással, a lilák Váradi Ádám duplájának is köszönhetően 3-2-re nyertek idegenben. A két klub első csapatai nem is oly régen találkoztak az NB II-ben, Schindler Szabolcs gárdája 4-3-ra győzött idegenben, így a két egyesület szezonbeli három csatája után a viharsarkiak még veretlennek számítottak.

Az első félidő kiegyenlített csatát és kevés helyzetet hozott. A vendégek a 23. percben jártak a legközelebb a gólhoz, amikor a magyar-izraeli kettős állampolgár Rotem Keller tekert kapura egy jobb oldali szabadrúgást, de Tóth Alexander kitolta a bal felső sarok felé tartó labdát. A házigazda a félidő hosszabbításában keltett igazi veszélyt: Szabó Zsombor 16 méterről bombázott kapura, Bánhegyi Bogdán a szögletre ütötte a léc alá tartó labdát.

A szünetben hármas  cserét végrehajtó diósgyőriek nyitották jobban a második félidőt: az 53. percben egy baloldali szöglet után Tóth kapus nem tudta megszerezni a labdát, a hosszú oldalon érkező Csatári Gergő pedig közelről a kapuba bólintotta a labdát (0-1). Megpezsdült a találkozó, gyorsan egalizálhatott volna az Előre II., de Oláh Ákos ötösről leadott lövésébe egy diósgyőri védő belelépett. A csabaiaknál a beálló Pap Szabolcs volt a legaktívabb, de vagy a lövésben akadályozta meg az ellenfél, vagy az átvétel nem sikerült ígéretes helyzetben. Brlázs Gábor csapatából ezúttal hiányzott az átütő erő, érkeztek a beadások mindkét oldalról, de igazi veszélyt ezek sem jelentettek a piros-fehérek kapuja előtt. A hajrában Zelik Csaba kiállítása miatt emberhátrányba kerülő Előrének nem jött össze az egyenlítés, sőt, a vendégek bebiztosították a győzelmüket a hosszabbítás pillanataiban: egy óriási bedobás után Csatári Gergő fordult le a védőjéről és lőtt az ötösről a bal alsó sarokba, megszerezve tizenegyedik bajnoki gólját (0-2).

A Békéscsaba így nem tudta megelőzni a vereséget szenvedő Sényőt és a későbbi eredmények függvényében még két helyet is visszacsúszhat a táblázaton. A lilák második csapata április 3-án a sereghajtó Törökszentmiklós otthonába látogat majd.

 

További programok »

Sport

FEL