Kvótát érő helyen a 4x100-as váltó

2016. május 17. 16:45 | behir.hu

A magyar csapat remekelt a londoni Európa-bajnokság úszóversenyeinek nyitányán. Csabai szempontból a 4x100-as gyorsváltó szereplése volt a legérdekesebb, amely Bohus Richárddal a soraiban egyelőre olimpiai kvótát érő helyen áll.

Hosszú Katinka új Eb-csúccsal védte meg címét 400 vegyesen, ugyanitt Jakabos Zsuzsanna bronzérmet szerzett, és szintén harmadikként zárt Bernek Péter, aki először állt dobogón ötvenes medencés 400 gyors után. Az érmek mellett pozitív meglepetést szolgáltatott a férfi gyorsváltó! A magyar négyes másodszor is megdöntötte az országos csúcsot (3:16.55). Holoda Péter, Takács Krisztián, valamint az elképesztő részidőket repesztő Bohus Richárd (48.64) és Kozma Dominik (48.59) a dolgok jelenlegi állása szerint nem csak a falig repült itt, hanem Rióig. Most épp a kvótát érő 16. helyen állnak, a váltó-kvalifikáció pedig május 31-én lezárul.

- Ez elképesztő, kimondhatatlan boldogságot érzek! Most megvagyunk, remélem, ez így is marad május végéig. Mindenki odatette magát, szerintem nagyot mentünk – értékelt Bohus Richárd.

A csabaiak úszója csütörtökön egyéniben, 100 méter gyorson is az olimpiai kvótáért hajt.

Forrás: Magyar Úszó Szövetség
 

FEL