Kutyás foglalkozásokon ismerkedhetnek meg az ebekkel a gyulai óvodások

2024. február 27. 17:38 | behir.hu

Kedden együttműködési megállapodást kötött a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub és Gyula Város Egyesített Óvodája. A közös programjuk során közel ötszáz gyulai óvodás szerezhet új ismereteket a kutyás foglalkozásokon.

Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub vezetője a keddi események hangsúlyozta, a gyermekekre ösztönzőleg hat a kutyákkal való játék, és többnyire szívesen is foglalkoznak az állatokkal. Mint mondta, ez motiválta, amikor együttműködési szándékkal megkereste Gyula Város Egyesített Óvodáját. A szervezet elnöke kiemelte: elsődleges céljuk, hogy a játékos foglalkozásokon a gyerekek megszeressék az állatokat.

Alt Sándor és Makráné Gombkötő Zita (A kép forrása: gyulatelevizio.hu)

 

– Az elmúlt években több gyulai óvodában zajlottak már kutyás foglalkozások, mindig óriási sikert arattak – fogalmazott Makráné Gombkötő Zita. – Ezért is fogadták örömmel a klub kezdeményezését, hogy a jövőben rendszeressé tegyék ezeket az alkalmakat.

Az intézményvezető kiemelte, az óvodáskorú gyerekek széleskörű fejlesztése valósulhat meg a hosszútávú program során.

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub tavasztól kezdve rendszeresen látogatja majd a gyulai óvodákat, ahol önkénteseik közreműködésével tartanak játékos foglalkozásokat.

Forrás: Gyula Tv

További programok »

FEL