Kültéri kézilabda pályát kapott a Lencsési Általános Iskola

2022. augusztus 10. 17:06 | Hidvégi Dávid

Egy új, kültéri kézilabda pályával bővült a Lencsési Általános Iskola udvara. A fejlesztést a Magyar Kézilabda Szövetség százszázalékos támogatásával vitte véghez a békéscsabai önkormányzat.

Szerdán a Magyar Kézilabda Szövetség szakemberei tartottak bejárást a Lencsési Általános Iskola új kézilabda pályáján. Az intézményben közel 700 gyermek tanul. A 22 méter széles és 42 méter hosszú sporttér megfelelt a szabályoknak, így a jelenlévők elindították a hivatalos műszaki átvétel folyamatát. A diákok az új tanévben már itt sportolhatnak.

– Az alapítás óta színvonalas sportélet zajlik az intézményben, több sportágban nagyon eredményesek a gyerekeink. Jó kapcsolatban vagyunk a város sportegyesületeivel, így az utánpótlás nevelésben aktívan és magas szinten veszünk részt. Elég, ha csak az előző évi kézilabda diákolimpia országos döntőre utalok, ahol a hetedik, nyolcadik osztályos lányok második helyezést értek el, amire nagyon-nagyon sokat készültek – mondta kérdésünkre Vida András, az iskola intézményvezetője.

 

(Fotó: Hidvégi Dávid/behir.hu)

 

Az önkormányzat az új játékteret a régi pálya helyére létesítette a Magyar Kézilabda Szövetség százszázalékos támogatásával. A kapuk mögé palánkot és hálót szereltek fel, hogy a labdák lehetőleg nehezen hagyják el a pályát. A rekortán burkolaton egészen október végéig sportolhatnak a fiatalok, melyet tavasszal már ismételten lehet használni.

– A szakszövetségek támogatásával létesítményfejlesztést hajt végre az önkormányzat, ami egészen az óvodás kortól a felnőtt korosztályig értendő. Az ovis létesítmények a Magyar Röplabda Szövetség, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség révén épültek. Jelen fejlesztést pedig a kézilabda szövetségnek köszönhető. Valahol önrésszel kellett hozzájárulnunk az építkezéshez, míg máshol az alépítmény biztosításával – fogalmazott Varga Tamás alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Hozzátette: az önkormányzat hosszútávú célja, hogy a város különböző pontjain komplex sportközpontok jöjjenek létre fitnesz parkkal, sportpályákkal.

 

Galéria

További programok »

FEL