Kukoricáznak a pusztaföldvári moziban

2016. január 30. 07:56 | Fekete Kata

Mint az igazi moziban, pattogatott kukoricával ülnek be a pusztaföldváriak a könyvtárban tartott filmvetítésre. A különbség csak annyi, hogy a popcornt otthonról kell vinni, nem vehetik meg a büfében. A Békés Megyei Könyvtár által kezdeményezett KönyvtárMozi Bucsán és Sarkadkereszttúron is fut, nagy sikerrel.

Október óta vetítenek filmet a pusztaföldvári könyvtárban. Az első előadás elsősorban a gyerekeknek szólt, hiszen a Kemény kalap és krumpliorrot tűzték műsorra. Legutóbb, Tőröcsik Mari 80. születésnapjának apropóján a Szent-Péter esernyőjét vetítették le.

Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, a Viharsarokban pillanatnyilag három településen, Sarkadkeresztúron, Pusztaföldváron és Bucsán tartanak KönyvtárMozit. A kezdeményezéshez azon hozzájuk tartozó intézmények csatlakozhattak, ahol adottak a feltételek, például van széles vászon, megfelelő nagyságú hely, fotelek, ahol kényelmesen helyet foglalhatnak a nézők. A vetítést a megyei könyvtár informatikusa szokta segíteni.

Gyarmatiné Laduver Márta, a pusztaföldvári Integrált Közösségi Szolgáltató Tér vezetője hozzátette: filmeket egy listából választhatnak, viszont, ha rendelkezésükre áll a kívánt alkotás, szívesen bemutatják. Legközelebb a nyugdíjasok kérésére a Liliomfit mutatják be. A filmnézés után pedig lehetőség nyílik arra, hogy a nézők, illetve egy meghívott szakértő beszélgessenek a látottakról. Így a filmnézés nemcsak mozi, hanem közösséget kovácsoló klub is.

FEL