Kukac Kata kalandjai – mesemusical bemutatójára készül a színház

2018. augusztus 30. 16:38 | Szabó Rita

Elindult a munka a Jókai színházban.  Elkezdődött a Kukac Kata kalandjai című mesemusical olvasópróbája. A darabot Bozsó József rendezi, aki személyes indíttatásból írta színpadra a történetet 20 évvel ezelőtt.

 

 

A színdarab legnagyobb kérdése és fő irányvonala nem más, mint az: hogyan is lehet egy kukacból pillangó. A történet Kukac Katáról szól, akinek legnagyobb vágya, hogy pillangó lehessen.

A főszereplőt alakító színésznő elmesélte, hogy egy véletlennek, valamint énektudásának köszönheti, hogy megkapta a szerepet.

– Nagyon, nagyon örültem a lehetőségnek és meg is lepett. Egy válogatásra mentem el, ahol statisztákat kerestek. Igazából nem tudtam, hogy erre a szerepre is keresnek embert, és nagyon váratlanul ért, amikor az igazgató úr közölte, hogy akkor rám számítanak Kukac Kata szerepében - árulta el Fejes Katica. 

A darab rendezője elmondta, hogy a zenés mesemusicalnek a szórakoztatáson túl tanító jellege is van. Bozsó József hozzátette: a történetet saját maga álmodta meg és személyes kötődése van hozzá.

– A 25 éves nagylányomnak mindig meséltem kicsi korában. Azt szerette, ha fejből mesélek, tehát kitalálok történeteket, így aztán ez történt. Az egyik ilyen a Kukac Kata volt, ami arról szólt, hogy elindul egy kicsi lány, egy kicsi kukac lány, aki pillangó szeretne lenni. Meg akarja szerezni a szárnyait, ami végül sikerül is neki. Eközben különböző kalandokon megy át, barátokkal ismerkedik meg. A történet végén pedig a konklúzió, hogy barátokkal mindig eléred a célodat - mesélte Bozsó József, a darab írója és rendezője.

Kukac Kata kalandjait szeptember 24-én mutatják be közönségnek, sok zenével, tánccal és humorral fűszerezve.

 

 

További programok »

FEL