KSH: Augusztusban 4,5 millió magyar dolgozott

2020. szeptember 30. 08:54 | behir

A járvány első hulláma miatti elbocsátások után most emelkedett először újra négy és fél millió fölé a foglalkoztatottak száma.

Folyamatosan bővül a foglalkoztatottság, amely a tavaszi mélypont után most augusztusban ismét átlépte a négy és fél milliót. Számszerűsítve augusztusban 54 ezerrel több embernek volt munkája, mint júliusban. A foglalkoztatás bővülésével párhuzamosan csökkent az állástalanok száma. A statisztika jelenleg 185 ezer munkanélkülit tart nyilván , 32 ezerrel kevesebbet, mint egy hónappal korábban.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az M1-en arról beszélt, hogy a kormány a hátrányosabb régiókban célzottan támogatni fogja a képzéseket és az új szakmák elsajátítását.

 A mostani statisztikai adatok szerint a vállalatoknál, vállalkozásoknál, biztosan látszik a helyreállás, a gazdaság újraindulása.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Gazdaság

A koronavírus a gumiszervízeseket sem kímélte

Csökkent a gumiszervizek forgalma a tavaszi lezárások idején, harmaduk pedig még ennél is gyengébb eredményre számít az őszi szezonban – derült ki az Apollo Vredestein Kft. friss kutatásából, melynek keretében hazai gumiszervizeket kérdeztek tapasztalataikról.
07:25
FEL