„Közlekedik a család” – Vetélkedőt rendezett a vármegyei rendőr-főkapitányság

2023. június 10. 17:24 | Hidvégi Dávid

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága idén is megrendezte a „Közlekedik a család” elnevezésű, felmenő rendszerű családi vetélkedőt, szombaton a békéscsabai Autó-Körös Kft. telephelyén.

Gyakorlatilag nincs olyan ember, aki ne közlekedne valamilyen formában, hiszen ha valaki nem ül autóba, akkor motort, kerékpárt, rollert vagy éppen a gyaloglást választja. Akkor is közlekedünk, ha tömegközlekedési eszközt választunk, hiszen a megállóhelyeket valahogy meg kell közelítenünk. A mai rohanó világban észnél kell lenni, hiszen mindenki siet valahova, ezért a gyalogosoknak sem árt, ha ismerik a KRESZ-t, a sofőröknek pedig ez elengedhetetlen a szabályokbetartásához. Egy apró hibával is könnyedén balesetet szenvedhetünk. Éppen ezért érdemes felfrissíteni a tudást, amire az ilyen játékos rendezvények tökéletesen alkalmasak – ez volt a kiindulópontja a vetélkedő elindításának.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hangsúlyozta, fontos, hogy mindenki betartsa a közlekedési szabályokat. Szombati Andrea hozzátette, ezek a játékos és szórakoztató feladatok felfrissítik a résztvevők KRESZ-tudását.

 

 

– Országszerte zajlik ez a vetélkedősorozat, nekünk tizenegy állomásunk van, melyek közül négy megegyezik az országossal. Egy elméleti tesztet mindenkinek ki kett töltenie, a szülőknek autóval kell megmutatniuk vezetéstechnikai tudásukat, a gyerekek ügyességi kerékpáros feladatot hajthatnak végre, továbbá elsősegélynyújtás is van mindenhol. A Békés vármegyei kollégák mindig igyekeznek valami újat kitalálni, így van egy olyan kirakó, ami a „Legyél Te is profi!” kampányunkhoz kapcsolódik, hiszen ebben az évben kifejezetten arra fókuszálunk, hogy használjuk a biztonsági övet, a gyermekbiztonsági berendezéseket, üléseket és magasítokat – hangsúlyozta. Kiemelte: egy-egy baleset esetén ezek csökkenthetik a sérülések súlyosságát.

A vetélkedőre szép számmal neveztek a családok, akik közül a legjobb képviseli idén is Békés vármegyét az országos megmérettetésen, ahol a fődíj egy Skoda Fabia személygépkocsi.

 

Galéria

További programok »

FEL