Közlekedésbiztonsági élményprogram Szarvason

2020. augusztus 10. 17:26 | Tóth Bianka

Négy nyári táborból közel 60 gyermek vett részt pénteken a Tóbiás és Balambér közlekedésbiztonsági élményprogramon, Szarvason.

A fiatalok megismerhették a közlekedési táblákat, a kerékpáros felszereléseket, majd a gyakorlatban is próbára tehették tudásukat. Drugan Árpád, az élményprogram koordinátora kiemelte: év közben általában iskolákban, nyáron pedig fesztiválokon tartanak foglalkozásokat. Idén többnyire nyári táborokba látogatnak el, hogy megismertessék a gyermekeket a közlekedés alapvető szabályaival.

- A tematikus nap első részében az elmélet került a középpontba, ahol a gyerekek többek között a táblaismereti tudásukat is próbára tették. Aztán elmondjuk nekik, hogy milyen kötelező felszereléseket kell a kerékpárjuk tartalmazzon, hogy a közúti forgalomban részt vehessenek, és kitérünk arra is, hogy milyen védőfelszereléseket célszerű illetve kötelező viselni kerékpározás közben.

 

Ezt követően a gyerekek kipróbálták az ügyességi pályát és a KRESZ parkot, ahol élethű fényjelző készülékek, gyalogátkelőhely és vasúti sínek is tarkították a pályát. Itt a gyerekek bebizonyíthatták, mit tanultak meg a nap folyamán, az ügyességi pályán pedig azt próbálhatták ki, hogy mennyire képesek egyensúlyozni, feladatokat végrehajtani és uralni a kerékpárt.

További programok »

FEL