Közlekedésbiztonsági díjat kapott Békéscsaba

2016. szeptember 29. 09:21 | Laczkó Viktória

Közlekedésbiztonsági díjat kapott Békéscsaba az Önkormányzatok a települések közlekedésbiztonságának növeléséért című pályázatra benyújtott pályamunkájával a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. A díjjal több közlekedésbiztonsági eszközt is nyert a város, melyet a Penza lakótelepi és a dr. Becsey Oszkár óvoda KRESZ-parkjában adtak át.

Óvodásoknak segítenek az eszközök

A Penza lakótelepi óvoda legkisebbjei próbálhatták ki elsőként az újonnan érkezett eszközöket. A Közlekedésbiztonsági díjjal KRESZ-pálya elemeket, védőfelszereléseket, láthatósági eszközöket, kerékpárokat és rollereket is nyert el a város.

- Nagyon örültünk annak, amikor kihirdették eredményesnek a békéscsabai pályázatot és főleg akkor örültünk, amikor megtudtuk, hogy milyen ajándékokat kapunk. Alapvetően óvodások közlekedési, szabályelsajátítást segítő eszközöket kapott a város. Ezt most itt a Penza utcai óvodában elhelyeztük - mondta el Szarvas Péter. 

Az óvodában kiemelten foglalkoznak a közlekedéssel - jegyezte meg az intézmény vezetője, Nagyné Kerekes Anikó. Az óvoda mellett található KRESZ parkot rendszeresen használják a gyerekek, és szorosan együttműködnek a rendőrség közlekedésbiztonsági osztályával is.

- Nagyon nagy segítség számunkra, hogy most még plusz eszközöket kaptunk ehhez a projekthez, hiszen például nem volt közlekedési lámpánk, ami azért egy óriási segítség nekünk azzal kapcsolatban, hogy helyesen tudjanak megtanulni közlekedni az óvodásaink - folytatta Nagyné Kerekes Anikó. 

Közlekedésbiztonsági fejlesztések 

A város egy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázatra nyújtott be sikeres pályázatot. Az elbírálás során a közlekedésbiztonság érdekében tett fejlesztéseket, intézkedéseket vették figyelembe, kiemelten vizsgálva a kerékpáros- és a gépjárműforgalom elkülönítéséért tett lépéseket - fogalmazott Wittmann László, a Stratégiai és Fejlesztési Osztály osztályvezetője. 

- A pályázatban bemutattuk többek között azokat a kerékpárút hálózati fejlesztéseket, amelyeket több 10 km hosszban a város az elmúlt években megvalósított és ezen bemutatott fejlesztések kapcsán döntött úgy a támogató, hogy Békéscsabának ezt a díjat adományozza - árulta el Wittmann László. 

Az átadón azt is kiderült, hogy bár évről évre nő a forgalom, mégis javultak a közlekedésbiztonságra vonatkozó adatok Békéscsabán.

FEL