Közlekedés, ahogyan a gyermekek látják

2017. április 21. 17:04 | Balázs Anett

143 oktatási intézményből összesen 3763 alkotás érkezett a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottságának felhívására. A „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatot idén 24. alkalommal hirdették meg a megye valamennyi általános iskolájában és óvodájában. A rajzokat csütörtökön a Csaba Center aulájában díjazták.

Az ünnepélyes eredményhirdetés a békéscsabai Evangélikus Óvoda Meserét csoportjának előadásával kezdődött. A zsűri minden korcsoportból 6 rajz alkotóját jutalmazta meg. Pelleg József rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője köszöntötte a gyermekeket, valamint kísérőiket és átadta a helyezetteknek járó díjakat.

Az óvodások korcsoportjában első helyezést ért el Szügyi Nóra, a mezőhegyesi József Attila Általános Művelődési Központ II. számú óvodájából. Rajzának címe: „Bogyó és Babóca gesztenyehintója”. Az alsó tagozatos általános iskolások munkái közül Dajka Eszter, a körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulójának „Zebrák a zebrán” című alkotása bizonyult a legjobbnak. A felső tagozatos kategóriában pedig Bereczki Barbara, a gyomaendrődi Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola diákja ért el első helyezést „Strucc rendőr szolgálatban” című rajzával.

Az óvodásoknak és általános iskolásoknak számos intézmény, cég és vállalkozás ajánlott fel különdíjakat. A Békés Megyei Önkormányzat képviseletében Tolnai Péter alelnök adta át az elismeréseket, aki gyakorló szülőként személyesen választotta ki azokat a rajzokat, amelyeket az önkormányzat érdemesnek talált a különdíjra:

– Óriási dolog, hogy ezzel a pályázattal a szervezők meg tudtak szólítani közel 4000 gyermeket, oly módon, hogy a gyerekek a maguk szintjén foglalkozzanak a biztonságos közlekedés témakörével. Sajnos csak akkor vesszük észre, hogy mennyire fontos a közlekedés az egész életünkben, mondhatni a bölcsőtől a sírig, amikor valami negatívum ér bennünket.

A Békéscsabai Médiacentrum díjait Bali–Hatala Boglárka főszerkesztő nyújtotta át. A médiacentrum egyik kedvenc alkotásán a népszerű meséből ismert Károly bácsi látható, amint Frakkot sétáltatja kerékpárral, pórázon.

Az ünnepséggel párhuzamosan 150 rajzból nyílt kiállítás, amelyet április 28-áig láthatnak az érdeklődők a bevásárlóközpont földszintjén.

Fotó: Kovács Dénes

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Életmód

Kihagyhatatlan ziccer Nagy Lászlóval

Az egykori Barcelona és a Veszprém kézilabdacsapat csapatkapitánya és a Magyar Kézilabda Szövetség jelenlegi alelnöke Békéscsabán, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban járt. A világsztár sportoló, a „Sportcsillagok Békéscsabán” elnevezésű programban kapott meghívást.
2019. szeptember 17. 20:14
FEL