Közfoglalkoztatásban termesztett virágokat kapnak a békéscsabai intézmények

2022. május 21. 06:28 | behir

A korábbi évekhez hasonlóan, Békéscsaba önkormányzata idén is felajánlotta a közfoglalkoztatásban termesztett virágokat a városban működő önkormányzati, illetve közfeladatokat ellátó intézmények részére.

– Huszonhat intézmény, köztük óvodák, iskolák és idősek otthonai jelezték, hogy élnek a lehetőséggel, és kérnek az ültetésre rendelkezésre álló, közel 6500 tő bársonyvirágból és kakastaréjból. A palánták kiszállítása megkezdődött, az intézmények fele megkezdte a virágok kiültetését – számolt be erről hivatalos közösségi oldalán Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

További programok »

Önkormányzati hírek

A zöldfelületek öntözése kiemelt feladat a nyári időszakban Békéscsabán is

A békéscsabai önkormányzat egész évben elkötelezett a város zöld felületeinek, fáinak gondozását illetően, azonban a nyári időszakban tapasztalható magas hőmérséklet miatt kialakuló szárazság nagy kihívás elé állítja a városi szakembereket is. Ezekben a hónapokban, különösen a harminc fok feletti hőmérséklettel járó napokban fontos, hogy a növényzet megfelelő vízellátást kapjon. Ezt leginkább szakszerű öntözéssel lehet megoldani.
15:00
FEL