Közel két évtized után új ifjúsági klub indult Békésen

2020. június 20. 12:10 | Papp Ádám Sándor

Pénteken nyitotta meg kapuit Békésen a Connect Ifjúsági Centrum, amelyben az Életműhely Alapítvány ifjúsági klubja működik majd a jövőben.

– Évekkel ezelőtt fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy jó lenne, ha Békésen lenne egy olyan hely, ahol a fiatalok biztonságos körülmények között, otthonos környezetben alkohol, drog és egyéb tudatmódosító szer nélkül tudnának közösséget kialakítani, kikapcsolódni – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a klub átadóünnepségét Rabatin Balázs, az Életműhely Alapítvány alapítója. Mint mondta: egyesületüket 2019-ben alapították és 15 önkéntes fiatallal karöltve kezdik meg működésüket Békés város központjában.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

Kálmán Tibor polgármester az eseményen elmondta: az önkormányzat mindig is fontosnak tartotta az ifjúság támogatását és azt, hogy minél több fiatal maradjon a városban a tanulmányaik elvégzését követően is.

– Több tíz évben számolható az, amikor a városunknak legutóbb ifjúsági klubja volt. Korábban a Diákgödör volt az a helyszín, ahová a fiatalok kikapcsolódni és kapcsolatokat építeni jártak. Úgy gondolom, hogy városunk az elmúlt időszakban is sok lépést tett azért, hogy a fiataloknak segítsünk és lehetőséget biztosítsunk számukra annak érdekében, hogy jól érezzék magukat Békésen és itt telepedjenek le. Ez az ifjúsági klub pedig ennek a törekvésnek a következő állomása. Hálásak vagyunk az Életműhely Alapítványnak, amiért teljes mellszélességgel vállalták a fiatalok segítését. Gyönyörű környezetet alakítottak ki az önkormányzat épületéből. Bízom benne, hogy a Connect Ifjúsági Centrum olyan központja lesz az ifjúságunknak, ahol sok fiatal fordul meg,  belefolyik a város életébe és együtt visszük tovább Békés város életét – emelte ki Kálmán Tibor.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

Stelkovics Róbert, az Életműhely Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott: legfontosabb célkitűzésük az, hogy egy találkozóhelyet biztosítsanak a helyi fiatalok számára, ahol kortól és nemtől függetlenül ismerkedhetnek meg egymással és egy nagy közösséget tudnak kialakítani.

– Egy 15 fős csapat áll jelenleg a rendelkezésünkre, akik saját korosztályukat, barátaikat, osztálytársaikat hívják el a centrumba. Rajtuk keresztül szeretnénk elérni a város fiatalságának nagy részét. Mindenféle káros szenvedély nélkül lehet itt szabadidőt eltölteni, így a szülők is bátran elengedik a fiatalabbakat és az idősebbek is olyan helyen lehetnek, ahol a barátságok kialakítására, a kapcsolatépítésre van lehetőség – ismertette a kuratóriumi elnök.

Az eseményen az is elhangzott: az ifjúsági klub tervei között szerepel az, hogy a tanulmányok során segítséget nyújtsanak a fiataloknak, de rendeznek majd tematikus esteket, kerekasztal beszélgetéseket és különböző témákban, szakembereket bevonva érdekes előadásokat is.

További programok »

FEL