Közel 50 tonnás illegális hulladéklerakatot számoltak fel Békésen

2021. április 30. 06:05 | behir

Az önkormányzat már a veszélyes hulladék elhelyezésének megoldásán is dolgozik.

 

– Mintegy 50 tonna illegálisan lerakott kommunális hulladék gyűlt össze egy üres telken a Szabadkai utcán, amelyet a szakemberek napok óta gyűjtenek és hordanak a kijelölt békéscsabai hulladéktelepre – ismertette közösségi oldalán Kálmán Tibor, Békés polgármestere. Mint írta, térfigyelő kamerák kihelyezésével és a későbbiekben életbe lépő, elrettentő mértékű bírság kiszabásával kezdetét vette az illegális szemétlerakatok felszámolását célzó küzdelem. 

A városvezető közölte: az önkormányzat azon is dolgozik, hogy a városban megoldott legyen a különféle veszélyes hulladékok elhelyezése is. 

– Ameddig azonban a jelenleg rendkívül elterjedt illegális hulladékelhelyezés nem szűnik meg, az erre fordítható forrásokat a mostanihoz hasonló munkálatok emésztik fel – fogalmazott a polgármester. Kiemelte, hogy a költségek a Szabadkai utcai lerakat kapcsán már a munka lezárulta előtt meghaladták a 2 millió forintot.

Kálmán Tibor hangsúlyozta, hogy nagy mértékben számít a lakosság együttműködésére az egész várost sújtó probléma megoldásában.

Forrás: Facebook/Kálmán Tibor - Hivatalos

További programok »

FEL